Artvin'de heyelan felaketi

Artvin'de heyelan felaketi
Artvin Hopa'da Karadeniz Sahil Yolu Esenkıyı Tüneli yakınında meydana gelen heyelanda iki TIR toprak altında kaldı. Artvin Valisi Yılmaz Doruk en az bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Artvin’in Hopa ilçesi Karadeniz Sahil Yolu Esenkıyı tüneli mevkiinde meydana gelen heyelanda, uluslararası taşımacılık yapan iki TIR toprak altında kaldı. Olayda 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Olayda TIR sürücüsünün cansız bedenine ulaşılırken, toprak altında başka araç olup olmadığı araştırılıyor. Olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, heyelan sonucu kayaların altında kalan 2 TIR'da, bir Azerbaycan uyruklu kişinin yaşamını yitirdiğini, Özbekistan uyruklu kişinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Vali Doruk, "Bugün sabah itibarıyla Hopa-Kemalpaşa ilçelerimiz arasında Sarp Sınır Kapısı'na giden yamaçtan kayalar düştü. Bu kapsamda 2 TIR kayalar altında kaldı. 1 Azeri vatandaş vefat etti, 1 de Özbek uyruklu vatandaşımız da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yol tamamen trafiğe kapalı durumda. Ekiplerimiz yolu açma çalışmalarını sürdürüyor. Bize ilave bir yaralı bilgisi tarafımıza ulaşmadı. Şu an itibarıyla mahsur kalan bilgisi yok. Kayaların kaldırılması biraz vakit alabilir. Yeni bir heyelan kaynaklı tehlike beklemiyoruz ama çalışmalarımızı da dikkatli sürdürüyoruz" dedi. (DHA)

Gündem