Danışman atamasına CHP içinden bir tepki daha: İlk gün de karşıydım bugün de karşıyım

Danışman atamasına CHP içinden bir tepki daha: İlk gün de karşıydım bugün de karşıyım
İsim vermeden Perinaz Mahpeyker Yaman’ın CHP Genel Başkan danışmanlığına atanmasına tepki gösteren CHP PM üyesi Gökçe Gökçen, “Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım” dedi.

Kılıçdaroğlu ve Atatürk hakkında hakaret içerikli paylaşımları bulunan Perinaz Mahpeyker Yaman’ın CHP Genel Başkan danışmanlığına atandığının ortaya çıkmasının ardından tepkiler sürüyor. CHP Milletvekili Gamze Taşçıer’in ardından PM üyesi ve Milletvekili Gökçe Gökçen de atamaya tepki gösterdi.

X hesabından paylaşım yapan Gökçe Gökçen, isim vermeden atamayı eleştirerek, “Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız” dedi.

Gökçen’in paylaşımı şöyle:

“Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım. İlk gün de mücadelesini verdim gelecekte de vereceğim.

Şeffaflık talep ediyorsak, şeffaf olacağız. Oy istiyorsak halkın, çalışma istiyorsak örgütün yanında olacağız. Umut etmek istiyorsak ya bir yol bulacak ya da bir yol açacağız.”

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Perinaz Mahpeyker Yaman’ı 26 Mayıs’ta danışman olarak atadığı ortaya çıkmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka iddiayı yalanlarken, Yaman’ın atama yazısını sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Son olarak Parti Sözcüsü Faik Öztrak, atamayı yalanlamadı, "4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir" demekle yetindi.

Yaman’ın atanmasına CHP içinden ilk tepki Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer’den gelmişti. Taşçıer, Atatürk ve laiklik karşıtı bir ismin partide bulunmasının, aynı zamanda kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak atanmasının kabul edilemez olduğunu belirtmişti. (Kısa Dalga)

Gündem