Atatürk Orman Çiftliği arazisine rezidans ve ticaret merkezi projesine yargıdan iptal

Atatürk Orman Çiftliği arazisine rezidans ve ticaret merkezi projesine yargıdan iptal
Ankara 7. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı davada; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Atatürk Orman Çiftliği Çimento Fabrikası alanında LİMAK Holding’in rezidans ve ticaret merkezi yapmasına olanak sağlayan imar planı değişikliğini bilirkişi raporunu esas alarak iptal etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği Çimento Fabrikası alanında LİMAK Holding’in rezidans ve ticaret merkezi yapmasına olanak sağlayan Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın imar değişikliği planının iptali için dava açmıştı. Ankara 7. İdare Mahkemesi, bilirkişi raporunu esas alarak söz konusu plan değişikliğini iptal etti. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları kaydetti:

“Atatürk Orman Çiftliği alanları dokunulmazımız, Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyeti olarak büyük emanetimiz. Ankara’nın imarı için AOÇ’de Atatürk tarafından kurulan endüstri mirası Çimento Fabrikası, özelleştirilip LİMAK’a satılmıştı. Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmanın bir ürünü olarak, Çevre Şehircilik Bakanlığı imar planı değişikliği yaptı.

Atatürk Orman Çiftliği’ne devredilmesi gereken alanı talana açmak için Etimesgut İlçesi Bahçekapı 3243 ada 7 nolu parsel ile Etimesgut Mahallesi 3243 ada 26 ve 38 nolu parsellerde, 1/10.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1.000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği yapıldı. Bilirkişiler ders niteliğinde rapor sunarken, Ankara 7. İdare Mahkemesi, söz konusu planların AOÇ’nin doğal yapısını ve bütünlüğünü bozacağını, alanda konut, ticaret ve sanayi kullanımlarına yer verilemeyeceğini vurgulayarak, söz konusu planları iptal etti.”

“LİMAK sen başka çiftliğe”

Bu kararla bir kez daha mücadelelerinin karşılığını bulduğunu, Atatürk Orman Çiftliği alanları özgürleşene ve hak ettiği şekilde yönetilene kadar mücadeleyi devam edeceklerini kaydeden Karakuş Candan, “Atatürk Orman Çiftliği bizimdir, LİMAK sen başka çiftliğe” dedi. (ANKA)

Gündem