ATV'nin 'Yalnız Kurt' dizisine Erbil'den tepki: 'Yakın zamanda yanıt vereceğiz'

ATV'nin 'Yalnız Kurt' dizisine Erbil'den tepki: 'Yakın zamanda yanıt vereceğiz'
ATV'deki 'Yalnız Kurt' dizisi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde de tartışma yarattı. IKBY Kültür ve Gençlik Bakanlığı, dizinin mahkeme sahnesine tepki gösterdi.

ATV'de yayınlanan 'Yalnız Kurt' dizisine bir tepki de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) geldi. Dizideki mahkeme sahnesi bölgede tartışma yaratırken, IKBY Kültür ve Gençlik Bakanlığı diziyi incelediklerini duyurdu.

Söz konusu mahkeme sahnesinde, IKBY'de bir mahkemede yargılanan Tekin Giritli karakteri, mahkeme heyetine "Kerkük ve Musul Türk yurdudur. Sizler, Büyük Orta Doğu Projesi’nin uydu oluşumlarından birisiniz" diyordu.

Rûdaw sitesinin haberine göre, Kürdistan Bölgesi Kültür Bakanlığı diziye dair tartışmalar hakkında "Olumsuz bir durum. Bahsi geçen Türk dizisini araştırıyoruz ve yakın zamanda yanıt vereceğiz” açıklaması yaptı. Rûdaw’a bilgi veren Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanı Yardımcısı Salar Osman da, "Bu dizi ile ilgili soruşturmamızı yürütüyoruz" dedi.

IKBY parlamentosunun Kültür, Sivil Toplum, Spor ve Gençlik Komisyonu Türkmen Üyesi Azad Ekrem ise "Kürdistan Bölgesi’nin mahkemeleri yasal kurumlardır ve dizi, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkileri etkilemeyecektir. Dizi, Türk hükümetinin Kürdistan Bölgesi'ne yönelik tutumuna ters düşüyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de de PKK'nin kuruluş toplantısı ve Abdullah Öcalan'ın konuşmasının yer aldığı sahneyle gündeme gelen Osman Sınav imzalı diziye son olarak AKP Milletvekili Orhan Atalay tepki göstermişti. Atalay, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bütünüyle tahkir ve tahrik amaçlı bir kurgudan ibaret ‘Yalnız Kurt’ isimli, iğrenç ırkçı temalar içeren diziyi de onu yayınlayan atv’yi de kınıyorum. Coğrafya ve tarih kadar kadim bir gerçeklik olan onlarca milyonluk bir sosyolojiyi inkâr aptallığı ile kim nereye varmak istiyor?" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem