Av. Erdal Doğan’dan Akşener’e: Sohbet konusu yapmanın ötesinde gerekli mercilere başvurmanız gerekirdi

Av. Erdal Doğan’dan Akşener’e: Sohbet konusu yapmanın ötesinde gerekli mercilere başvurmanız gerekirdi
Avukat Erdal Doğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde fuhşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor” iddiasıyla ilgili “Tüm gerekli mercilere acilen başvurmuş olmanız gerekirdi” dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, dün Şile’de düzenlenen istişare toplantısında İYİ Parti'nin neden hedef olduğunu açıklarken, dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirmişti.

"Eski İçişleri Bakanı olarak özellikle takip ettiğini” söyleyen Akşener, oteli olan polis müdürleri bulunduğunu ve o otellerde kimsesiz kız çocuklarına fuhuş yaptırıldığını iddia etmişti.

Akşener, “Bir konu daha var; eski İçişleri Bakanı olarak özellikle takip ediyorum. Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde, fuhşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor. Bunlara karşı olduğumuz için, bunlara göz yummadığımız için İYİ Parti’ye psikolojik harp uyguluyorlar. Ama karşılarında rahmetli Teoman Koman’ın talebesi var. El mi yaman bey mi yaman? Hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

“Yoksa bu korkunç çürüme çok daha normalize olacaktır”

Akşener’in bu açıklaması üzerine sosyal medyadan paylaşım yapan Avukat Erdal Doğan, Akşener’i “gerekli mercilere başvurması gerekirken sohbet konusu yapmasını” eleştirdi.

Doğan, Akşener’in yanı sıra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve bakanlıkları etiketleyerek, şöyle dedi:

“Bu bilgilere somut olarak sahipseniz -ki sahip olduğunuz anlaşılıyor- muhalefet lideri olarak göreviniz bunu bir sohbet konusu olarak kamuoyuna açıklamanın ötesinde ve öncesinde tüm gerekli mercilere acilen başvurmuş olmanız ve sonrasında sürecin sonuç ve takibini kamuoyu ile paylaşmanız gerekir ve gerekirdi.

Çünkü konu hem hukuken ve kamusal yönden hem de siyaseten bir zorunluluk oluşturmaktadır.

Yoksa bu korkunç hal ve çürüme giderek çok daha normalize olacaktır!” (Kısa Dalga)

Gündem