Avukat Feyza Altun'a 'şeriat' gözaltısı

Avukat Feyza Altun'a 'şeriat' gözaltısı
Avukat Feyza Altun hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verildi. Altun'un sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili yazdığı mesaj nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Avukat Feyza Altun hakkında gözaltı kararı verildi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, birçok kadın ve çocuk istismarı davalarına bakan ve son dönemde de Dilan Polat davasıyla tanınan Avukat Feyza Altun hakkında, sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım üzerine, TCK’nın 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re'sen soruşturma başlatmıştı.

Sosyal medyadaki 'şeriat' paylaşımı nedeniyle hedef gösterilen Altun, ilk olarak Türkiye'de rejimle ilgili tartışmalar 29 Ekim 1923'te bitmiştir" dedi.

Hakkında soruşturma başlatıldıktan sonra da şu paylaşımı yaptı:

"Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı , hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum" demişti.

Altun'u hedef gösteren paylaşımlardan bazıları şöyle:

ekran-goruntusu-2024-02-19-150910.png

ekran-goruntusu-2024-02-19-151128.png

Ne olmuştu?

Altun, geçtiğimiz gün Twitter (X) hesabı üzerinden Farsça bir şiir yayınladı. Bir sosyal medya kullanıcısı da ünlü avukatın Farsça yaptığı paylaşımın altına yorum yaptı. Yoruma yanıt veren Altun, "Şeriate s..kayım" diyerek karşılık verdi. Altun, sosyal medyadaki tepkilerin ardından paylaşımını sildi.

(Kısa Dalga)

Gündem