Avukatın bacağını kırdığı iddia edilen polise 9 yıla kadar hapis istemi

Avukatın bacağını kırdığı iddia edilen polise 9 yıla kadar hapis istemi
Avukat Fatih Uzun, Manisa'dan İstanbul'a ailesiyle birlikte otomobiliyle dönerken trafikte birbirleriyle sürtüşen iki aracın tehlikeli hareketlerinden kaçmak için şerit değiştirdi. Bu sırada 8,5 milyonluk lüks Maserati aracı kullanan polis memuru tarafından durdurulup bacakları kırılan Uzun'un şikayeti üzerine polis memuru hakkında 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Otoyolda Avukat Fatih Uzun’un kullandığı otomobili durdurup Uzun’u darp ettiği ileri sürülen polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül’e dava açıldı.

Sabah’tan Halit Turan’ın haberine göre, Avukat Fatih Uzun, ailesi ile birlikte 22 Nisan'da Manisa'dan İstanbul'a otomobiliyle dönerken birbirini sollayan Maserati ve Ford Focus marka araçların sürüşünden kaçmak için şerit değiştirmek istedi. Lüks Maserati araç sürücüsü olan ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru olduğu öğrenilen Hüseyin Tayfun Üçgül, kendisini sollayan Fatih Uzun'un aracını sıkıştırarak taciz etmeye başladı.

Uzun'a küfür ederek aracı durdurmasını isteyen polis memuru, ardından Uzun'un aracının önüne geçip fren yaptı, sonra da Uzun'un aracını durdurdu. Fatih Uzun'un yanına gelen polisin, avukata saldırdığı iddia edilirken, aldığı darbeler sonucu bacağı iki yerden kırılan avukat geçirdiği ameliyatlar sonucunda 10 gün hastanede tedavi gördü.

Yaşananları anlatan Avukat Fatih Uzun, "Maserati markalı aracı kullanan şoför bilinçli bir şekilde frene basıp tacizde bulunuyordu. Camını açıp ağır bir şekilde hakarette bulundu ve aracımı sağa çekmemi istedi. Kendisi hiçbir şekilde konuşmadan üzerime gelerek yumruk attı ve omuzlarıma basarak ayağımın içine tekme atarak ayağımı iki ayrı yerden kırdı. Araç içerisinde 5 ve 9 yaşında kızlarım vardı. Çocuklarım benim sakat kalacağımdan korkuyorlar" dedi.

Serbest bırakıldı

Uzun’un şikayeti üzerine gözaltına alınan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Soruşturma sonucunda ise Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. İddianamede Üçgül hakkında "hakaret ve kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca Üçgül’ün memuriyet gibi belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması talep edildi.

“Memuriyetten çıkarılsın”

Polis memuru hakkında ayrıca idari soruşturma başlatılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na da dilekçe verildi.

Dilekçede, Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yapan Hüseyin Tayfun Üçgül'ün 8,5 milyon değerinde aracının bulunduğu, ayrıca lüks villada ikamet ettiği belirtildi.

2017 yılından itibaren Narkotik ve Kaçakçılık Şubelerinde çalıştığı belirtilen polis memurunun kısa sürede ultra lüks hayata ulaşmasının araştırılması istenen dilekçede, Hüseyin Tayfun Üçgül'ün ifade verirken mesleğini işçi olarak belirttiği, ayrıca birçok adli olaya karıştığı için hakkında soruşturmalar yürütüldüğü aktarıldı.

Mal varlığının MASAK tarafından araştırılması istenen Hüseyin Tayfun Üçgül'ün devlet memurluğundan çıkartılması talep edildi. (Kısa Dalga)

Gündem