Avukattan ‘Savcı, su isteyen sanığa hayır dedi’ iddiası

Avukattan ‘Savcı, su isteyen sanığa hayır dedi’ iddiası
Avukat Ömer Faruk Karataş, sabah 07:00'da adliyeye sevk edilen müvekkiline saatlerce su verilmediğin, müvekkilin ifade esnasında savcıdan su istediğini, savcının ise hayır dediğini iddia etti.

Arabulucu avukat Ömer Faruk Karataş, müvekkiline saatlerce su verilmediğini, su istediği savcının ise "Hayır" diyerek su vermediğini iddia etti.

Sosyal medya hesabı X'ten yaşanan olayı aktaran avukat Karataş, "Şüpheliyi sabah 7’de adliyeye sevk etmişler. Savcı katibi saat 12:00’de aradı 'ifadeye gelin' diye. Gittik. İfade bitti müvekkili imza için masaya çağırdılar. İmza atarken gözü küçük su şişelerine ilişmiş. Bi su içebilir miyim dedi, hayır dedi savcı.." diye aktardı.

Karataş duruma şu sözlerle tepki gösterdi: "Sabahın 7’sinden beri bırakın bir şey atıştırmayı, su bile verilmemiş adamı savcılığa ifadeye alıyorlar. Hadi savcının haberi yok diyelim, bir su istendiğinde bile 'kadın bir savcı' hayır diyebiliyor. Ne diyeyim."

Öte yandan Karataş'ın olayla savcının cinsiyeti arasında bağ kurmaya yönelik vurgusu sosyal medyada bazı kullanıcılardan tepki görünce, Karataş "Bu vurgum genelde yanlış anlaşıldı. Kadınların daha kibar ve merhametli olduğunu düşündüğüm için savcının tavrına ayrıca içerlediğimi belirtmek istedim" diye savundu. (Kısa Dalga)

Gündem