Avustralya’da 6 kişiyi öldüren saldırgan doğrudan kadınları hedef almış

Avustralya’da 6 kişiyi öldüren saldırgan doğrudan kadınları hedef almış
Avustralya Sydney’de bir alışveriş merkezinde düzenlediği bıçaklı saldırıda 5’i kadın 6 kişiyi öldüren saldırganla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Avustralya polisi saldırganın doğrudan kadınları hedef aldığını açıkladı.

Avustralya’da polis, Sydney’deki bir alışveriş merkezinde düzenlediği bıçaklı saldırıda altı kişiyi öldüren saldırganın doğrudan kadınları hedef aldığını açıkladı.

40 yaşındaki Joel Cauchi, beş kadın, bir erkek altı kişiyi öldürdükten sonra polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olayda aralarında 9 aylık bir bebeğin de bulunduğu yaralılar tedavi altına alındı. Saldırıda yaralanan 9 aylık kız bebeğin 38 yaşındaki annesi Ashlee Good da hayatını kaybetti.

Öldürülen tek erkek, saldırgana müdahale eden güvenlik görevlisi

Görgü tanıkları, Good’un saldırının hemen ardından bebeğini etraftakilere vermeye çalıştığını anlattı. Öldürülen tek erkek, saldırıya müdahale etmeye çalışan 30 yaşındaki güvenlik görevlisi Faraz Tahir’di. New South Wales Emniyet Müdürü Karen Webb ABC News’a, “Olay ben ve dedektifler için çok açık. Saldırgan kadınlara odaklanmış ve erkeklerden kaçınmış. Suçlunun aklında neler vardı, bilmiyoruz. Bu yüzden dedektiflerin onu tanıyanlarla görüşmesi çok önemli” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem