Gezi'de gaz fişeğiyle ayağından yaralanan Aydın Aydoğan 10 yılı anlatıyor...

Gezi'de gaz fişeğiyle ayağından yaralanan Aydın Aydoğan 10 yılı anlatıyor...
Gezi eylemlerinin üzerinden 10 yıl geçti. Eylemler sırasında gaz fişeğiyle ayağından yaralanan ve yüzde 43 engelli kalan Aydın Aydoğan, Kısa Dalga’dan Esra Tokat’a 10 yılı anlattı...

ESRA TOKAT


'Gezi direnişi' denilince aklına ilk gelen şeyin ‘umut’ olduğunu ifade eden Aydın Aydoğan, “Bu rejimin ilk defa yenildiği halk isyanı ve halk tepkisinin toplumdaki karşılığıydı. Gezi tüm farklılıkların bir arada yaşadığı bir toplumsal halk isyanıydı” dedi.

Gezi’deki polis müdahalesinin orantısız olduğunu vurgulayan Aydoğan, “Beni de hedef alarak vurdular, Gaz fişeklerinden biri sırtıma biri ayağıma geldi gaz fişeklerinin. Öyle bir kin ve öfke ile saldırdılar ki parka belki de düşman hukukunda bile olmayacak şekilde davrandılar o gün” ifadelerini kullandı ve ekledi: “Gezi eylemlerinin ilk anında bize vatandaşlar kahraman gibi bakıyordu ama şimdi onlar terörist gözüyle bakıyorlar. Çok yakın zamanda oldu bunlar. İktidar bunu ilmek ilmek işledi toplumun tüm katmanlarına."

Yaralanmasıyla ilgili davanın 18 Ekim 2022 tarihinde “zaman aşımı” gerekçesiyle kapatıldığını belirten Aydoğan, “Bu iktidar beni iyi bir hukukçu yaptı. Hayatım ya hastanede ya da adliyede geçiyor. Ama ben inanıyorum Gezi’deki ruh yeniden beden bulacak bu coğrafyada."

Gündem