Aydın'da mazbata skandalı: Özlem Çerçioğlu'na mazbatası yemekhanede verildi

Aydın'da mazbata skandalı: Özlem Çerçioğlu'na mazbatası yemekhanede verildi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 3. Kez seçilen Özlem Çerçioğlu'na mazbatası Aydın Adliyesi yemekhanesinde verildi. Çerçioğlu, “Türkiye’nin hangi ilinde bir Büyükşehir Belediye Başkanı adliyenin yemekhanesinde mazbata alıyor. Utanç verici” dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Özlem Çerçioğlu, çok sayıda partili ve basın mensupları eşliğinde Aydın Adliyesi’ne geldi.

Özlem Çerçioğlu kendisine eşlik eden basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, mazbatanın yemekhanede verilmesiyle iligili şunları söyledi:

"Kaybetmelerinin sebebi bu"

"Türkiye’nin hiçbir büyükşehir belediye başkanı yemekhanede mazbata almıyor. Aydın’a yakışıyor mu? Türkiye’nin hangi ilinde bir büyükşehir belediye başkanı adliyenin yemekhanesinde mazbata alıyor. Utanç verici. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? İşte kaybetmelerinin temel sebebi bu.

2002’de bunlar adliye sarayı yapacaklardı. Bu bina çürük. En ufak bir depremde bu bina yıkılacak. O yüzden mazbatayı alıp çıkalım binadan. Yemek kokularıyla mazbata almaya geliyorsun. Kabul edilebilir gibi değil. Bunları söylediğim için AK Partililer beni sevmiyor ama halk seviyor.” (Kısa Dalga)

Gündem