Ayhan Bilgen konuşmaya başlayınca Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ çıktı

Ayhan Bilgen konuşmaya başlayınca Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ çıktı
Kobanê duruşmasını izleyen gazeteci Özlem Çelik Akarsu, Ayhan Bilgen'in savunmasının başlamasıyla Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın bulundukları SEGBİS odasını terk ettiğini belirtti.

IŞİD'İN Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri nedeniyle HDP eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’na devam edildi.

Duruşmada, SEGBİS ile bağlanan eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'ın, HDP'den ayrılarak parti kuran eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'e yönelik tutumu dikkat çekti.

YÜKSEKDAĞ ARKADA VOLTA ATTI

Duruşmayı izleyen gazeteci Özlem Çelik Akarsu, Bilgen'in savunmasının başlamasıyla Demirtaş ve Yüksekdağ'ın bulundukları odayı terk ettiğini belirtti. Akarsu, sosyal medya hesabından şu notları aktardı:

Dava, tutuksuz sanık Ayhan Bilgen’in savunmasıyla başladı. Bilgen konuşmaya başlayınca Kocaeli ve Edirne F Tipi Cezaevlerinden SEGBİS’le duruşmaya bağlanan F. Yüksekdağ ile S. Demirtaş kamera karşısından kalktılar. Yüksekdağ’ın arkada volta attığı görülüyor.

Ayla Akat Ata: Kadın hakları mücadele tarihini, Türkiye’deki demokratik mücadele tarihini anlattım diye diyorsunuz ki, ben şu şu konulara muhatap oldum. O zaman bir kadın aktivist olarak beni niye yargılıyorsunuz? Dinlemek istemiyorsanız o zaman davadan çekilin!

A. Akat Ata: Siz bizi Kürt sorununun demokratik çözümündem yana olduğumuz için, kadın özgürlük mücadelemiz nedeniyle yargılıyorsunuz. 6-8 Ekim’i planlayanlar, insanları katledenler, dışarda ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Biz bir gün o davanın müştekisi olacağız.

Nazmi Gür: Türkiye’nin en büyük sorunu yargıdır.Son tutanağınızdan anlıyorum bunu.Çok cesursunuz! Hukuku tek kalemde yok ediyorsunuz. Savunma hakkımızı gasp ediyorsunuz demiyorum, yok ediyorsunuz! Bahtiyar Çolak bile herkes istediği kadar konuşacak demişti. Burada onu bile aratmayın!

Savunmam hazır. Bunun kaç gün süreceğini ben size söylerim. Aman ben sıkıldım, ilgisiz konulardan bahsediyorsunuz deme hakkınız yok. 12 Eylül mahkemeleri bile savunma hakkını bir günle kısıtlamadı.

Av. Z.Sedef Özdoğan: Mahkemenizin iki hafta boyunca sabaha kadar duruşmalardan vazgeçmeli, duruşmaları mesai saatiyle sınırlamalıdır. Mahkeme savunmaların süresinin yanı sıra içeriğe de müdahale etmektedir.

KIŞANAK: DEMİRTAŞ'A MOR TİŞÖRT GÖNDERİN BİZDEN

Duruşmaya verilen arada SEGBİS üzerinden Kocaeli ve Edirne Cezaevleri ile parti yöneticileri arasında keyifli bir sohbet oldu. Demirtaş’ın avukatının beyaz plastik sandalyesindeki mor mindere gönderme yapan kadın vekillere Demirtaş kendi gökkuşağı renkli minderini gösterdi.

Kocaeli’nden bağlanan Gültan Kışanak vekillere S. Demirtaş’a mor tişört gönderin bizden dedi. Demirtaş teşekkür ederek gökkuşağı taşıyanlara da buradan selam olsun yanıtını verdi. Keyifli sohbet bir süre devam etti.

Sanık Mesut Bağcık, geçen duruşmada Emniyet’te verdiği ifadeyi mahkemede reddeden sanık Sami Baran’ın ifadelerini yalanladı.

Av. Mahsuni Karaman: Ara kararınız tahrik edici bir karar. Bence sizin de inanarak aldığınız bir karar değil. Bu bir yargı kararı değil. Gerekçesi hiç değil!

Müvekkillerin her biri 5129 kez suçlanıyor. Merak ediyorum acaba her bir suçlamaya bir cümle ile yanıt verseler ne kadar sürerdi savunmaları?

İki hafta kesintisiz bir dosyayı takip etmek müdafi açısından da yük ve mesleki faaliyetinden men edilmesi demektir. Bırakın biz müdafileri ama bu sizin açınızdan da yüktür. Talebimiz ara kararınızı geri almanızdır.

Duruşmaya 20 dakika ara verildi. Saat kaça kadar süreceğine dair Mahkeme Başkanı cevap vermedi. Mahkeme Başkanı ara karara itirazların tamamını saat 24 00’e kadar sürse de bugün almakta ısrar edince avukatlar karşı çıkarak salonu terk etti. (Kısa Dalga)

Gündem