Aylardır parasını alamayan işçiler fabrika önünde işverene seslendi

Aylardır parasını alamayan işçiler fabrika önünde işverene seslendi
Kütahya’da paralarını alamadıklarını söyleyen Azra Seramik çalışanları eylem yaptı.

Maaş ve tazminatları ödenmeden işlerine son verildiğini belirten işçiler dün bir kez daha fabrika önündeydi. Bu kez onlara CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz da destek verdi.

İşçilerden Yasin Kıran, patronun aylardır kendilerine "Ödeyeceğiz" dediğini ancak ödemediğini ifade etti.

Kıran şunları söyledi: “Aylarca, senelerce çalışan kişileriz. Bizim buraya toplanma sebebimiz; bizim maaşlarımız, haklarımız ödenmiyor. İkincisi; işsizlik paramızı alamıyoruz. Kaç aydan beri alacağımız var, ‘Ödeyeceğiz’ diyerek bizi atlatıyorlar. Alacaklarımızı alamıyoruz. Azra Seramik’in patronu, devamlı bize gün veriyor. Buna son vermesini istiyoruz. Alacaklarımızın da arkasındayız, hakkımızı da arıyoruz.”

200 kişi mağdur

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, şöyle konuştu: “Bugün Azra Seramik’in önündeyiz. Azra Seramik’te çalışmakta olan 200’ün üzerindeki işçi kardeşimiz, emekçi kardeşimiz, aylarca çalışmalarına rağmen aylıklarının, ücretlerinin ödenmediği, iş akitlerine son verildiği, tazminatlarının ödenmediği, ayrıca işsizlik maaşı da alamadıkları için bize başvurdular. İşçilerimizin, emekçilerimizin emeğinin karşılığı hemen zamanında ödenmelidir. Burada emekçi kardeşlerimizin ürettikleri malzemeler satıldı, bunlardan gelir elde edildi ama çalışanların ücretleri ödenmemiş. Böyle bir mağduriyet durumu var. Bir önce alacaklarının ödenmesini, acilen mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz.” (ANKA)

Gündem