Aylin Nazlıaka'dan belediyeye çağrı: 'Enkazın altından sürükleyerek samanlarını çıkarmaya çalışıyorlar'

Aylin Nazlıaka'dan belediyeye çağrı: 'Enkazın altından sürükleyerek samanlarını çıkarmaya çalışıyorlar'
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, depremde evleri yıkılan vatandaşların barınma, duş ve tuvalet gibi temel ihtiyaçları bulunduğunu belirterek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehit Kâmil Belediyesi’ne depremzede köylüleri yalnız bırakmamaları çağrısı yaptı. Nazlıaka, köylülere bir an önce belediye hizmetlerinin gelmesi gerektiğini söyledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin etkilediği 11 ilden Gaziantep’in Şehit Kâmil ilçesi Atalar Mahallesi'ni ziyaret etti.

Bölgedeki yardımların yetersiz olduğuna dikkat çeken Nazlıaka, şunları söyledi:

“Şu anda Gaziantep’in merkez ilçelerinden biri olan Şehit Kamil’in Atalar köyündeyiz, Atalar mahallesindeyiz. Burası 2 bin 600 nüfuslu bir mahalle ve burada da 40 can kaybımız var. Aynı zamanda birçok vatandaşımız hayvanlarını da kaybetmiş durumda ve bütün bu işlemleri, hayvanlarını enkaz altından çıkarmayı, enkazı toplamayı kendileri yapmaya çalışıyorlar. Buradan bir kez daha Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ve Şehit Kâmil İlçe Belediyesi’ne sesleniyoruz, lütfen bu vatandaşlarımızı yalnız bırakmayın. Şu an kendi sorunlarını kendileri çözmeye çalışıyorlar. Çok temel iki ihtiyaçlarından bahsediyorlar, barınma ihtiyacının yanı sıra bir seyyar duş ve seyyar tuvalet, yani şu ana kadar 18 gün boyunca burada herhangi bir şekilde tuvalet ihtiyaçlarını ve duş alma ihtiyaçlarını sağlayacak olan bir kamu hizmeti getirilmemiş buraya, daha da fenası vatandaşlarımız bakın şimdi enkaz altında kalmış bir araç var. Şuradan enkazın altından sürükleyerek samanlarını çıkarmaya çalışıyorlar. Hayatta kalan sınırlı sayıdaki hayvanlarını bu samanla beslemeye çalışıyorlar. Şu girdikleri yere bir bakın ne kadar riskli bir yer, buraya giriyorlar ve buradan saman sürükleyerek dışarı getiriyorlar. Yani şu anda burada ufak bir sarsıntı olsa o kişinin hayatta kalması mümkün değil ama o kadar hayatla ne yazık ki sınırda yaşıyorlar, o kadar uçurumun kenarında yaşıyorlar ki bunu bile göze alıyorlar.

“Bir an önce hizmet gelmeli”

Onun için buraya bir an önce belediye hizmetlerinin getirilmesi gerekiyor. Buraya bir an önce mülki hizmetlerinin getirilmesi gerekiyor. Biz bugün elimizden geleni yaptık, buradaki vatandaşlarımıza destek olmak için ama kamusal bir hizmete mutlaka ama mutlaka ihtiyaç var.

"Evlerin altında geçmişleri, gelecekleri var"

Burada, gördüğünüz gibi taş üstünde taş kalmamış durumda, vatandaşlarımızın önemli bir kısmı yakınlarını kaybetmiş, bu mahallede 41 can kaybı var. Aynı zamanda hayvanlarını, geçim kaynaklarını enkaz altında bırakmışlar. Ayrıca tabi evlerin altında eşyaları, anıları, geçmişleri, gelecekleri her şeyleri var ama ne yazık ki belediye burayı yok sayıyor. Ne büyükşehir belediyesi ne de Şehit Kâmil Belediyesi buradaki vatandaşlarımızı görmüyor.” (ANKA)

Gündem