Aynı madende bir göçük daha: 1 mühendis ve 1 madenci yaşamını kaybetti

Aynı madende bir göçük daha: 1 mühendis ve 1 madenci yaşamını kaybetti
Geçtiğimiz yıl 16 işçinin göçük altında kaldığı Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki krom madeninde bir göçük daha meydana geldi. Göçükte bir mühendis ile 2 işçi enkaz altında kaldı.

Olay, saat 23.00 sıralarında Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkisinde faaliyet gösteren bir krom madeninde meydana geldi. Krom madeninde yürütülen çalışma sırasında henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu.

İlk belirlemelere göre maden Mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman ve Mustafa Karahan göçük altında kaldı. Diğer işçiler kendi imkanları arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlatılırken, 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi.

1 mühendis ve 1 işçi yaşamını kaybetti

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin sürdürdüğü arama kurtarma çalışması sırasında mühendis Özer ile işçilerden Karahan'ın cansız bedenine ulaşıldı. Cenazeler hastane morguna götürülürken, halen göçük altında bulunan Salman için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Adli soruşturma başladı

Konuya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Denizli Acıpayam ilçemizde meydana gelen maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili olarak #adlisoruşturma başlatılmıştır” dedi.

Geçtiğimiz yıl da aynı madende göçük meydana gelmişti

İSİG, aynı maden ocağında, geçen yıl 40 yaşındaki maden işçisi Ali Rıza Kut'un da göçük altında kalarak hayatını kaybettiğini bildirdi.

Aynı ocakta 22 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen göçükte 16 işçi mahsur kaldı. Yaklaşık iki saat süren arama kurtarma çalışmasının ardından 360 metre derinlikteki göçük altından çıkartılan Kut, itfaiye ve işçiler tarafından ambulansa taşındı. Ancak Kut, ambulansta yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. (Kısa Dalga)

Gündem