Ayşegül Doğan 'DEM ile AKP görüşüyor' iddiasına cevap verdi: Görüşseydik bunu paylaşmaktan kaçınmazdık

Ayşegül Doğan 'DEM ile AKP görüşüyor' iddiasına cevap verdi:  Görüşseydik bunu paylaşmaktan kaçınmazdık
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Özgür Özel de dahil CHP'li isimler tarafından dillendirilen 'DEM ile AKP görüşüyor' iddiasına ilişkin "Yaptığımız hiçbir görüşmeyi söylemekten kaçınmayacak bir gelenekten geliyoruz. Şayet iktidar bloku ile görüşme yapıyor olsaydık bunu kamuoyuyla paylaşmaktan kaçınmazdık" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, gündeme dair yaptığı basın toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dahil CHP'li bazı isimlerin, '31 Mart yerel seçimlerine dair DEM Parti ile AKP görüşüyor' iddialarına dair cevap verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin kısa adı DEM Parti'ye dair yakıştırmalar yapıldığını hatırlatan Doğan "Partimiz bu ülkenin umududur. DEM Parti olarak bir yandan da yakıştırmaların yanı sıra iktidarla gizli görüşmeler yapmakla itham ediliyoruz. Yaptığımız hiçbir görüşmeyi söylemekten kaçınmayacak bir gelenekten geliyoruz" dedi.

"Meclisten iki fotoğraf gündeme yansıdı"

Doğan seçim gündemi ve güncel gelişmelere ilişkin DEM Parti Genel Merkezinde yaptığı açıklamasına Kürtçe başladı. Doğan, şunları söyledi: “Özellikle Kürtçe başladım ama böyle başlamamın bir nedeni de Anadili Günü'nü geride bıraktık. Meclisten iki fotoğraf gündeme yansıdı.

Biri DEM Parti Grup Toplantısı'ndan yansıyan; çok kimliliğin, çok renkli bir ülkenin fotoğrafıydı. Diğeri Meclis'ten yansıyan tek ses yansımasıydı. Halkların sesi yine bastırılmak istendi Anayasa gerekçesiyle. O darbe anayasası istendiğinde gayet uygun biçimde kılıfına uydurularak yok sayılabiliyor.”

"Kent uzlaşısının bu iki fotoğrafla alakası var"

Doğan, “Bu yaşamın her alanında tekçiliği karşı bir mücadeledir. Yaşananlar ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Bu gerçeği yok sayarak yaşayamayız. Mücadelemizi tam da bunun kalbinden yürütmek durumundayız. Kent uzlaşısının bu iki fotoğrafla alakası var. Nasıl bir Türkiye için mücadele ettiğimizi anlayabilirler” diye devam etti.

"Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de gözler DEM Parti’de"

Açıklanan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adaylarını hatırlatan Doğan “Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de gözler DEM Parti’de. Birinci olarak çıktığı illerde özellikle kayyım atanan yerlerde gelişmeleri aşama aşama sizlerle paylaştık” dedi.

Doğan şöyle konuştu:

“DEM Parti yan yana gelişleri büyütmeyi hedefleyen bir parti. Başından itibaren söylediğimiz gibi halkları esas almayan hiçbir karar ve uzlaşmanın tarafı olmayacağız. Bu doğrultuda aldığımız hiçbir karar birilerine rest ya da birilerine jest değildir. Ama birilerin set koyuyoruz. Set koyduğumuz yerlere yerel yönetim koyuyoruz. Bunun karşısındaki her şeye set koyuyoruz.

"İktidar kavgalarına heba edildi"

Çabamız çoğu zaman kent uzlaşısı kapsamında görüştüğümüz iktidar kavgalarına heba edildi. Kent uzlaşışı için iyi niyetimize rağmen, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışımıza karşı gelenlere sesleniyoruz; kent uzlaşı ile demokratik dal ilan ettik. Demokrasinin bir teklifiydi aslında.”

"Partimiz bu ülkenin umududur"

“Kapılarımız bu ülkenin üçüncü yol stratejisini gören, herkese her zaman olduğu gibi açıktı. Asıl cesaret kutuplaştıran ile söylemlere sarılmadan yolu sonuna kadar yürümekti” diyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa adımıza dair yakıştırmalar yapılıyor. Partimiz bu ülkenin umududur. DEM Parti olarak bir yandan da yakıştırmaların yanı sıra iktidarla gizli görüşmeler yapmakla itham ediliyoruz. Yaptığımız hiçbir görüşmeyi söylemekten kaçınmayacak bir gelenekten geliyoruz.

"Barışa katkı sunacak herkesle görüşürüz"

Şayet iktidar bloku ile görüşme yapıyor olsaydık bunu kamuoyuyla paylaşmaktan kaçınmazdık. Bizler görüşülmesi gereken herkesle görüşürüz. Aynı zamanda bir mücadele ve müzakere partisi olduğumuzun sayısız kez altını çizdik. Kürt sorununun muhatabının görüşebilmesine bunun siyasetinin kurulabilmesine barış ikliminin sağlanabilmesine katkı sunacak herkesle görüşürüz." (Kısa Dalga)

Gündem