"Azra, kadınların sesi olmak için gazetecilik bölümünü seçmişti"

"Azra, kadınların sesi olmak için gazetecilik bölümünü seçmişti"
Azra Gülendam Haytaoğlu'nun halası Mine Haytaoğlu: "Kadına şiddetle mücadele ediyordu. Kadınların haklarını korumak için gazetecilik bölümünü seçti. Babası öğretmen olmasını istiyordu. Ancak o kadınların sesi olmak için dili, yüreği olmak için bu bölümü seçti. "

Antalya'da cinsel istismara maruz bırakıltıktan sonra boğularak öldürülüp, cesedi 5 parçaya ayrılan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki baba evi acı haberle yasa boğuldu.  Taziyeleri kabul eden halası Mine Haytaoğlu, Azra'nın kadına şiddetle mücadele ettiğini söyledi. Azra'nın gazetecilik bölümünü kadınların sesi olmak için seçtiğini belirten Haytaoğlu, şunları söyledi:
"Azra, daha körpecik gonca güldü. Kadına şiddetle mücadele ediyordu. Kadınların haklarını korumak için gazetecilik bölümünü seçti. Babası öğretmen olmasını istiyordu. Ancak o kadınların sesi olmak için dili, yüreği olmak için bu bölümü seçti. Ciğerimizi yakanların ciğeri yansın. Allah onlara kahretsin. En ağır cezayı versinler."

ÜNİVERSİTEDEN TAZİYE MESAJI

Antalya'da, 5 gündür kayıp olarak aranırken öldürüldüğü ortaya çıkan Azra Gülendam Haytaoğlu için eğitim gördüğü Akdeniz Üniversitesi'nden taziye mesajı yayımlandı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun menfur bir cinayet ile aramızdan ayrıldığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Henüz hayatının baharında olan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun bir cani tarafından vahşice katledilişi üniversitemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkına yönelik gaspın ötesinde kadına yönelik şiddet ve cinayetin can yakıcı kayıplarından biri olan bu cinayeti Akdeniz Üniversitesi olarak şiddetle kınıyor, hunharca hislerle işlenen bu cinayetin failinin, adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyoruz. Akdeniz Üniversitesi olarak hiçbir canlıya karşı bu tür şiddet ve cinayetlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, vefatıyla Akdeniz Üniversitesi ailesini yasa boğan öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz."

ODADAN AZLİ İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Diğer yandan, katil zanlısı Mustafa Murat Ayhan'ın, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube 14. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi olduğu, 15 ve 16 Dönem Yönetim Kurulu Sayman üyesi olarak görev aldığı belirtildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu, Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cinayet şüphelisi Mustafa Murat Ayhan'ın yönetim kurulu üyeliğinden azline yönelik hukuki süreç başlattı.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, "Antalya'da 5 gündür haber alınamayan Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu vahim katliamın sanığının Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi olduğu kamuoyuna yansımıştır. Cinsel saldırı ve cinayetle sonuçlanan olayda zanlı Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Murat Ayhan'ın yönetim kurulu üyeliğinden azledilmesine yönelik hukuki süreç başlatılmıştır. Kadın cinayetleri maalesef ülkemizin acı bir gerçeğidir. Son dönemde hangi mesleğe sahip olduğu, hangi şehirde yaşadığı, eğitim düzeyinin ne olduğundan bağımsız, erkekler tarafından birçok kadın yurttaşımızın katledilmesi toplumun her kesiminde olduğu gibi bizleri de derinden yaralamaktadır. Azra Gülendam Haytaoğlu'nun hayatını kaybetmesinden dolayı başta ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm ülkemize baş sağlığı diliyor, bu vahim olayın failinin en ağır cezayı alması gerektiğini düşündüğümüzü bütün kamuoyuna duyuruyoruz" denildi. (DHA)

Gündem