BAE, 'Deli Çavuş' hesabına da tweet yasağı getirdi

BAE, 'Deli Çavuş' hesabına da tweet yasağı getirdi
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sedat Peker'in son günlerde tweet atmak için kullandığı belirtilen 'Deli Çavuş' hesabına da tweet yasağı getirdi. Öte yandan, Peker'in gelecekte milletvekilliğine sıcak baktığı iddia edildi.

Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Sedat Peker'e tweet yasağı geldikten sonra paylaşımlarını 'yan hesabı' olarak anılan 'Deli Çavuş' hesabından yaptığı belirtilmişti.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, BAE yetkilileri Peker'in bu hesaptan paylaşım yapmasını da yasakladığını yazdı. Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Sedat Peker, bir süredir 'Deli Çavuş' adlı Twitter hesabından mesajlarını paylaşıyordu. Deli Çavuş'tan 4 Haziran'da yapılan, iktidarın seçimi kaybedip gitmemesi halinde sokağa çıkma çağrısı Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) rahatsız etti. BAE yetkilileri Peker'e bu hesaptan paylaşım yapmasını yasakladı.

'İRAN-MERSİN-SABİHA GÖKÇEN TRAFİĞİNİ ANLATACAK' İDDİASI

Peker'in yakın çevresine, "Seçime 2-3 ay kala söz verdiğim paylaşımları yapacağım. Helalleşme videosu dahil tüm hazırlıklarımı tamamladım" dediği belirtiliyor. Videosunda, iktidar yanlısı bir işadamının İran-Mersin-Sabiha Gökçen bağlantılı trafiğini anlatacağı iddia ediliyor.

'MİLLETVEKİLİ OLMAYA SICAK BAKTIĞI SAVUNULUYOR'

Yakın çevresinin Peker'e İstanbul, Sakarya veya Rize'den bağımsız milletvekili adayı olması yönünde baskı yaptığı ve "Geçmişte 'Siyasete girmeyeceğim' dedin. Şartlar değişti. Dilersen maaşını almasın. Ancak dokunulmazlık sayesinde rahatça hareket edebilirsin" dediği savunuluyor. Peker'in öneriye sıcak baktığı savunuluyor."

YAZININ TAMAMI

Gündem