Bağdat Caddesi'nde Halk Ekmek satıcısı: Vatandaş utanarak askıda ekmek soruyor

Bağdat Caddesi'nde Halk Ekmek satıcısı: Vatandaş utanarak askıda ekmek soruyor
Refah düzeyi görece daha yüksek olan, emlak fiyatlarının el yaktığı Bağdat Caddesi’nde İstanbul Halk Ekmek tarafından kurulan büfeden her gün binin üzerinde vatandaş alışveriş yapıyor. Büfeyi işleten Mustafa Gümüş, utanarak askıda ekmek soran vatandaşların yanı sıra aldığı bir ekmeğin parasını ödemek için emekli maaşını bekleyenlerin bulunduğunu söyledi. Halk Ekmek büfesinden ekmek alan vatandaşlar ise geçim sıkıntısına dikkat çekerken halk ekmeğin hem ucuz hem de kaliteli olduğuna vurgu yaptı.

Refah düzeyi görece daha yüksek olan, emlak fiyatlarının el yaktığı Bağdat Caddesi’nde İstanbul Halk Ekmek (İHE) tarafından kurulan büfeden her gün binin üzerinde vatandaş alışveriş yapıyor. Büfeyi işleten Mustafa Gümüş, utanarak askıda ekmek soran vatandaşların yanı sıra aldığı bir ekmeğin parasını ödemek için emekli maaşını bekleyenlerin bulunduğunu söyledi. Halk Ekmek büfesinden ekmek alan vatandaşlar ise geçim sıkıntısına dikkat çekerken halk ekmeğin hem ucuz hem de kaliteli olduğuna vurgu yaptı.

Vatandaşlar, yapılan zamların ardından fırınlarda 3,5 lira olan ekmek yerine 2 liralık halk ekmeği tercih ediyor. Refah düzeyi göreve daha yüksek olan, emlak fiyatlarının el yaktığı Bağdat Caddesi’nde vatandaşların talepleri üzerine açılan Halk Ekmek büfesinde de ekmek yetişmiyor.

Semtteki durumu anlatan Halk Ekmek büfesi işletmecisi Mustafa Gümüş, büfeden günde ortalama bin kişinin alışveriş yaptığını belirterek şunları söyledi:

İNSANLAR UTANARAK ASKIDA EKMEK SORUYOR: “İnsanlar ekmek almakta zorluk çekiyor. Utanarak geliyor, ücretsiz ekmek talep ediyor. Sağ olsunlar, bu bölgede de hayırseverler var, oldukça. Onlar da alışveriş yaptıktan sonra işte üç tane, beş tane, on tane bazıları ekmek parasını ödeyip gidiyor. İhtiyacı olanların gelip alabilmesi için askıda ekmek uygulaması tarzında bir uygulama yapıyoruz.

PARASI YETİŞMEYEN 60-70 YAŞLARINDAKİ ADAM EMEKLİ MAAŞINI ALIR ALMAZ GELDİ: Bir beyefendi, oldukça şık giyimli, 60-70 yaşlarında, geldi. Ekmek almak istedi. Ekmek aldı ama nakit parası yetişmedi. Eve dönmek istedi. Ben dedim ki ‘Başka bir gün verirsin. Yarın gelirken verirsin. Önemli değil yani. Evden para alıp gelme şimdi.’ Sıkılarak ‘Olur mu’ dedi. ‘Olur’ dedim. Aradan üç-dört gün geçtikten sonra beyefendi geldi. Sabah erkenden parayı getirdi, ‘Ben hani parayı ödeyemeyen’ diye kendisini tanıttı. Dedi ki ‘Birkaç gündür uyuyamadım. Aklımda kaldı. Ben emekli maaşıyla geçiniyorum. Burada benim oturduğum dairem 8 milyon ama babadan kalan bir daire. Baba yadigarı; kardeşlerim de var satamıyoruz. Emekli maaşıyla geçiniyorum. Maaşımı aldım, hemen ekmeğimin parasını ödemeye geldim.’”

“HERKESİN GEÇİM SIKINTISI VAR TABİİ Kİ HALK EKMEK ALACAKLAR”

Halk Ekmek büfesinin açılmasından memnun olduklarını belirten vatandaşlar, ekonomik krizin de etkisiyle halk ekmek almaya başladıklarını söyledi.

Bir vatandaş, “Çok ekmek tüketen insanlar için büyük bir meblağ oluyor. Bağdat Caddesi zengin kesimi değildir. Daha önceden alınmış evler, insanlar burada oturuyorlar. Ama aldıkları emekli maaşı herkesin aynı. Onun için hepsinin de geçim sıkıntısı var. Tabii ki halk ekmek alacaklar” dedi. (ANKA)

Ekonomi