Bahçeli bu defa yoruma yer bırakmadı: Tonyler, Johnnyler, Franklar, Henryler… Anadolu'nun yiğidi Erdoğan'ı size ezdirmeyiz

Bahçeli bu defa yoruma yer bırakmadı: Tonyler, Johnnyler, Franklar, Henryler… Anadolu'nun yiğidi Erdoğan'ı size ezdirmeyiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'daki mitinginde "Tonyler, Johnnyler, Franklar, Henryler... Recep Tayyip Erdoğan’ı biz sizlere ezdirmeyiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Hatay'da depremzedelere hitap etti.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin, rejimi değiştirmek anlamını taşımadığını belirterek "Bunu söyleyenler darbelerin, parlamenter sistemin uşakları olmuştur" dedi.

MHP lideri, "Milletimiz parlamenter sistem çürümüştür, dönüşü olmaz dedi" ifadesini kullandı, buna örnek olarak Cumhur İttifakı'nın oy oranını gösterdi.

'Erdoğan'ı sizlere yedirmeyiz'

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi Hatay’dan bütün dünyaya sesleniyorum... Diyorum ki, Amerika’nın çocukları, Hans, Sam, Almanya’nın çocukları Tonyler, Johnnyler, Franklar, Henryler... Alayınıza birden sesleniyorum, ne yazarsanız yazın, ne söylerseniz söyleyin Türkiye’de kiminle işbirliği, ağız birliği yaparsanız yapın Anadolu’nun yiğidi sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı biz sizlere ezdirmeyiz."

Bizim Adana’da geçmişten beri kullanılan bir şey var. Kendi aralarında konuşurken bazı kavramları ortaya koymak için bunu söylerler. Birincisi, karada yüz, ikincisi havada yüz, üçüncüsü denizde yüz… O zaman şimdi Hatay’dan sesleniyorum, 28 Mayıs’ta Hatay’da yüz. Her insanımız, her Hataylı yüzüncü yüzyılı yüz oyla karşılayıp, 100’ü bulmak için çaba gösterecek midir?"

Seçimden önce de 'Johnnyler'i anmıştı

Bahçeli, 14 Mayıs’taki seçimden bir gün önce Antalya'daki mitinginde şunları söylemişti: “Hans, Sam, Tony, Johnny, Herkel, Frank alayı birden Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’ı silmeye kalksalar, başaramazlar. Anadolu çocuğu Recep Tayyip Erdoğan alayına yeter."(Kısa Dalga)

Gündem