Bahçeli: HDP vakit kaybetmeden kapatılmalıdır

Bahçeli: HDP vakit kaybetmeden kapatılmalıdır
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "HDP vakit kaybetmeden kapatılmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin "Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin talebi ile, kapatma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkelerine aykırıdır. Bu neyin arayışı? AYM şehitlerimizin dökülen kanlarını seçim sonrasına bırakmayı da görüşecek mi? HDP vakit kaybetmeden kapatılmalıdır" dedi. Bahçeli şöyle devam etti:

"AYM, şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır hem de vakit kaybetmeksizin. Bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli, kapısına kilit asılmalıdır. HDP'nin isteğiyle AYM'nin davayı sulandırması doğru değildir."

NATO'yla doğmadık, NATO'yla da şükür ölmeyiz

İsveç'te geçen cumartesi günü bir sapık, bir manyak, bir şeytan piyonu, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde tüm uyarılara rağmen yüce kitabımızı yakmıştır. Bu azgın provokasyonu ifade ve düşünce özgürlüğü diyenler de suç ortağıdır.

İsveç ve Finlandiya gibi İskandinav ülkeleri ABD'nin dublör ülkeleridir. Viking mantığı, ABD'nin kovboy aklıyla bir ve beraberdir. Bir alçağın eline çakmak tutuşturup Kuran-ı Kerim'in yakışmasını kışkırtanlar, bunu da Türkiye büyükelçiliği önünde yaptıranlar çok sinsi bir siyasetin tasarımcılarıdır. Bu saatten sonra İsveç'in NATO'ya üyeliği, suya yazılmış yazı kadar güncel bir konudur. Viking uzantıları ardında efendilerini alsa da Türkün töresini İslam'ın sancağını zedelemeye güç getiremeyecektir. Türkiye'nin NATO üyeliğini tartışmaya açmak isteyenler varsa buyursun açsınlar. NATO'yla doğmadık, NATO'yla da şükür ölmeyiz."

14 Temmuz dedi..

Bahçeli konuşmasında, seçim tarihini karıştırarak 14 Temmuz 2023 olarak telaffuz etti. Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı bu seçimleri tarihi bir önemde görüp canla başla hazırlanmaktadır" dedi.

(Kısa Dalga)

Gündem