Bahçeli, 'gaf'ın kıyısından döndü: Doğu Kudüs yerine 'Doğu Kürdis...'

Bahçeli, 'gaf'ın kıyısından döndü: Doğu Kudüs yerine 'Doğu Kürdis...'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İsrail ve ABD'nin kararlarına ilişkin açıklama yaptığı açıklamada yeni bir gafın kenarından döndü. Konuşmasında harita üzerinde Kudüs'ü gösteren Bahçeli, Doğu Kudüs'ü, işaret ettiği esnada 'Doğu Kürdis...' diye söze devam etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 19. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Bahçeli törende basın mensuplarına Filistin ile İsrail arasındaki toprak paylaşımını harita üzerinden anlattığı sırada gaf yapmaktan son anda kurtuldu. MHP Lideri, Doğu Kudüs'e dair bilgi paylaşacağı esnada "Doğu Kürdis" dedi, sonrasında ise sözlerini toparladı.

Basın açıklamasında ABD'ye de seslenen Devlet Bahçeli "İsrail’in aklını başına alması ve Amerikalı dayılarına güvenmemesi lazım" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şunlar oldu:

'Lobiler faaliyete geçiyor. Birçok mazlum inim inim inliyor'

- Ortadoğu'da acımasız faaliyetlerden çok büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Şu an Gazze'de insanlık dışı bir muameleyle karşı karşıya bırakılmıştır. Su yok, elektrik yok. Dünya bu olayları seyretmektedir. Haçlı seferinin yeni bir ruhu doğuyor, bu dikkat çekicidir. Lobiler faaliyete geçiyor. Birçok mazlum inim inim inliyor.

- 1947 yılındaki Filistin, şurası 1967 arasındaki gelişmeler, 2010 yılındaki gelişmeler... Filistin toplumu yok ediliyor. 1967 hesap alınarak başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmalı. Orada çocuklarımızın defni dahi yapılamıyor.

- Bu bölgede istikrarın oluşması için barış çemberinin kurulması lazım. Bu ülkelerin Filistin'e sahip çıkması gerekiyor.

- Erdoğan bir an evvel ateşkes için çalışıyor. Emperyalist ruh ortadan kalkmalı. Cumhurbaşkanımızın diplomatik faaliyetlerini destekliyoruz. İsrail’in aklını başına alması ve Amerikalı dayılarına güvenmemesi lazım. Türkiye’nin etrafında kenetlenerek bu sıkıntıları gidermesi lazım. Sorun ABD ve İsrail arasındadır. Sorunu çözecekse onlar çözeceklerdir. (Kısa Dalga)

Gündem