Bahçeli mi konuyu kapattı, Erdoğan mı vazgeçti... 'Sahi yüzde 50+1’e ne oldu?'

Bahçeli mi konuyu kapattı, Erdoğan mı vazgeçti... 'Sahi yüzde 50+1’e ne oldu?'
Gazeteci Murat Yetkin, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politikada zafer haberleri veremedikçe içerideki baskıyı sıkılaştırdığını iddia etti: Yüzde 50+1 konusu da sanki açan başkasıymış gibi, tıpkı Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesine hamlesi gibi rafa kaldırıldı.

50+1 konusunun da MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları üzerine rafa kaldırıldığına dikkat çeken Gazeteci Murat Yetkin, “Anayasa değişikliği hamleleri nafile çıktıkça da girişilen bütün medya operasyonlarına rağmen, 2024’te IMF’yi filan mumla aratacak kemer sıkma politikaları saklanamaz hale geliyor” dedi.

Sahi yüzde 50+1’e ne oldu?

Yetkin şunları kaydetti:

"Erdoğan 17 Kasım’da Almanya Başbakanı Olaf Scholtz’u “Siz İsrail’i bağlayın Hamas işi bende” diyerek ve kendi evinde Holokost suçluluk kompleksiyle suçlayarak İsrail politikasını değiştirmeye ikna edememişti. Dönüş yolunda yüzde 50+1 çıkışı yaparak içeriye döndü. Böylelikle iki defa Cumhurbaşkanı seçilmesini borçlu olduğu Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli olmasa da muhalefet partilerini böylece bir Anayasa değişikliğine ikna edebileceğini düşünüyordu belki de.

O da olmadı. Bahçeli, Erdoğan’a nezaketini bozmadan kapıyı kapattı. CHP lideri Özgür Özel “İstersen ortağını değiştir ama bizimle Anayasa değiştiremezsin” dedi. HEDEP, “Oyun düştüğü için mi Anayasa değişikliği” diye reddetti. Gözler Erdoğan’ın ne diyeceğine çevrilmişti. Ama o hafta AK Parti Grup toplantısı yoktu. Olsun Cumhurbaşkanının Cezayir seyahati vardı; dönüşte uçakta kesin konuşurdu.

Yüzde 50+1 konusu da sanki açan başkasıymış gibi, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesine hamlesi gibi rafa kaldırıldı." (Kısa Dalga)

Gündem