Bahçeli: Milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır

Bahçeli: Milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin katılım oranına kıyasla 31 Mart'taki düşük orana dikkati çeken Bahçeli, yaklaşık 13 milyon 300 bin vatandaşın sandığa gitmediğini de belirterek, "Milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır" ifadesini kullandı.

Yerel seçimler sonrası MHP bugün TBMM'de ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. MHP lideri Devlet Bahçeli seçim sonuçlarına atıfta bulunarak 'Milletimizin mesajını aldık ve gerekli çalışmaları başlattık' ifadelerini kullandı.

MHP lideri, yüzde 25'lik cam tavanını kırarak 47 yıl sonra birinci parti çıkan CHP'ye yönelik de "Tavanı çatlamış bir partinin ayağı yere basmayacaktır" sözlerini sarf etti.

Yerel seçimler ile genel seçimlerin doğasının farklı olduğunu belirterek, "31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren birisinin çıkıp diğerinin indiği bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rota değiştiren, hedeflerinden sapan, iddialarından cayan yerinde sayan bir Türkiye yoktur" diyen MHP lideri, muhalefetin başarısını bir kez daha, "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da cumhurbaşkanlığı kabinesidir. Fazladan üç beş belediye başkanlığı kazanmakla yerel iktidar tantanası koparanların siyasetin nesnel gerçeklerine vakıf olmadıkları ayan beyan ortadadır. Bugün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri mukadderdir" sözleriyle hedef aldı.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

"İnsandan kopan siyasetçinin kaderi..."

Bahçeli; Tüm iyi niyetimle ülkemizin ve partimizin bahtının açık olmasını diliyorum. İnsanından kopan siyasetçinin kaderi suya nakışlar çizmek sonunda ise dibe çakılmaktır. Siyasetin ekseni akıl, enerjisi ahlak, edası da hürmet ve muhabbettir. Bizim siyasetten anladığımız elbet de bunlardır' dedi.

''Görevimizin farkındayız''

Hiç kuşkusunuz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet ne diyorsa, ne istiyorsa, nasıl karar veriyorsa saygımız ve sadakatimiz tamdır ve tartışmasızdır. Bizim demokrasiye bağlılığımız sözde değil özdedir. MHP, Türkiye ve Türk milletine varlığını adamıştır. Siyasetçinin değil seçmenin mutluluğunu her zaman gaye edinmiştir. Hem partimiz hem ülkemiz adına 2 mühim demokratik etap geçirmiş, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşma mücadelemiz kamçılanmıştır. Biz görevimizin farkındayız. Yapacaklarımızın şuurundayız. Vizyonu yetmeyenlerin umutsuzluk çarkına kapılması bundan sonra da muhtemeldir. Türkiyemizi hak ettiği gelişmişlik statüsüne mutlaka çıkarmalıyız. Bizim milliyetçiliğimiz çağın birikimi olan gelişmeleri birlikte yaşatmayı, beraberce değerlendirmeyi esas almaktadır.

"Televizyon bülbülü olan bir profesöre sesleniyorum"

Yerel seçimlerde parti oylarının doğru ve sağlıklı anlaşılması için il genel meclisi seçim sonuçlarına bakmak kaçınılmazdır. 51 ili kapsamına alan il genel meclis seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin oy oranı yüzde 16,62’dir. Şimdi televizyon bülbülü olan bir profesöre sesleniyorum, hani nerede yüzde 5’in altına inen oy oranımız? Hani nerede zayıflayan seçmen desteğimiz? '' dedi.(Kısa Dalga)

Gündem