Bahçeli, 'üniversite sınavları kaldırılacak' sinyali vermişti, YÖK'ten açıklama geldi: Böyle bir çalışma yok

Bahçeli, 'üniversite sınavları kaldırılacak' sinyali vermişti, YÖK'ten açıklama geldi: Böyle bir çalışma yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğine yönelik açıklamasını değerlendiren YÖK Başkanı Erol Özvar, sınavların kaldırılması yönünde çalışmalarının bulunmadığını belirtti. Özvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesi halinde çalışma yapabileceklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında "Biz gençliği sınavlarla bulmadık, bu yolda da kaybetmeyiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzakta değildir" demişti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversiteye giriş sınavlarının kaldırılması yönünde çalışmalarının bulunmadığını söyledi. Sabah'ın aktardığına göre bir grup medya temsilci ile sohbet toplantısında buluşan YÖK Başkanı Prof.Dr. Özvar, şunları söyledi:

"Bazı ülkelerde genel bir sınav yapılmıyor. Çocuklar ilk ve ortaöğretim boyunca ortaya koydukları akademik başarıyla üniversitelere müracaat ediyor. Üniversiteler bu öğrencileri değerlendirerek kendisine başvuran adaylar arasında seçim yapabiliyor. Burada örneğin, akademik başarı, yabancı dil bilgisi gibi parametreler ele alınabiliyor.

Dünyadaki örnekler, Türkiye'de de yapılabilir. Burada siyasilerin iradesi elbette önemli.

Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın bize bir talimatı olursa bu konuda sınavlarla ilgili bir çalışma yapabiliriz. Bu genel sınav ile öğrenciler yaptıkları net başarı puanına göre iyi yerlere yerleşiyor. Şu anda esas itibariyle üzerinde durduğumuz konu iyileştirmek.

Yükseköğretim kurumları sadece girdiği sınavlarla değil, yabancı uyruklu öğrenci sınavlarıyla da öğrenci alıyor. Uluslararası öğrenciler bu sınavlara girmek suretiyle üniversitelerimize müracaat edebiliyor. Şu anda herhangi bir hazırlığımız yok. İlk önce sınava giren öğrencilerimizi hayırlısıyla yerleştirmek ve yerleştirmeleri tamamlamak, ondan sonra da bütünüyle görmek istiyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem