Bahçeli, Özdağ'a "istihbarat fosili" dedi, Özdağ Türkeş'in mektubuyla yanıt verdi

Bahçeli, Özdağ'a "istihbarat fosili" dedi, Özdağ Türkeş'in mektubuyla yanıt verdi
Sinan Ateş cinayeti, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ arasında karşılıklı “ajan” suçlamasına neden oldu. Özdağ, kendisine, “istihbarat fosili” diyen Bahçeli’ye “Türkeş’in kimin ismini ajan olarak verdiğini bütün ülkücüler biliyor” yanıtını verdi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında karşılıklı ajanlık suçlamasına yol açtı. Özdağ, kendisine, “istihbarat fosili” diyen Bahçeli’ye “Türkeş’in kimin ismini ajan olarak verdiğini bütün ülkücüler biliyor” yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili ilk açıklamasını partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptı. Bahçeli konuşmasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yönelik, “Adına zafer denilen yenilmiş ve casusların şebekesine dönmüş marjinal bir partinin ümitsiz vakası, ‘Hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz’ açıklamasıyla Cumhuriyet savcılarının görev alanına giren bir açıklamada bulundu… Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormak kuşkusuz şerefli Türk savcılarının ana görevi olduğunu buradan hatırlatmak, gereğinin yapılmasını istemek hem çağrım hem de görevimdir” ifadelerini kullandı.

Özdağ: Türkeş’in mektubunda kime ajan dediğini ülkücüler biliyor

Bahçeli’nin konuşmasına, yaptığı açıklamayla yanıt veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bahçeli’nin, Sinan Ateş’in öldürülmesinden sonra başsağlığı mesajı yayınlamadığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu seviyesiz açıklamaya vereceğimiz Zafer Partisi olarak tek cevap var; Sinan Ateş’in bir komplo ile uyuşturucu tüccarlarına, torbacılara öldürtülmesinden sonra bir başsağlığı mesajı dahi yayınlamayan, ailesine başınız sağ olsun demeyen, arkadaşlarına başınız sağ olsun Allah rahmet eylesin demeyen bir kişinin hezeyanlarına vereceğimiz hiçbir cevap yoktur…

Söz istihbarat servislerinden açılmışken rahmetli Türkeş’in hapishaneden yazmış olduğu el yazısı ile mektupta kimin ismini ajan olarak verdiğini de bütün ülkücüler gayet iyi biliyorlar. Hadi oradan sen de!" (Kısa Dalga)

Gündem