Bahçeli'den Erdoğan'ın adaylığı ve seçim açıklamaları

Bahçeli'den Erdoğan'ın adaylığı ve seçim açıklamaları
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı konusunda, "Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı Anayasa'ya uygundur, ahlaken de meşrudur" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında Erdoğan'ın adaylığının yanı sıra Sinan Ateş cinayetinin ardından gerçekleşen istifalar hakkında da açıklamalar yapan Bahçeli , "Etrafımızda dolaşanları görüyoruz, zehir ve zillet saçanları takip ediyoruz, fitne yayan siyasetçileri, sözde gazetecileri, ülkeden korkakça kaçmış şerefsizleri, FETÖ'cü hainleri, bölücü mihrakları, köksüzleri, kimliksizleri rezil rüsva etmek için uygun zamanı bekliyoruz" dedi.

'Bıyık kesenlere' tepki

Bu süreçte yanlarında olmayanları da eleştiren MHP lideri, "İçimize sızmış işbirlikçileri ayrıca ve dikkatle değerlendireceğiz. Onları unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Bahçeli ayrıca, Sinan Ateş cinayetinin ardından bıyıklarını kesmeye ve "Dava Sinan Ateş ile toprağa gömülmüştür" mesajları yayımlamaya başlayan ülkücülere de seslendi.

MHP lideri, şöyle konuştu:

"Bıyığını kesip ayrılanlar var. Aramızda manen olmayanların yokluğuyla ilgilenecek değiliz, hiç olmayanları da zaten umursayacak değiliz. Bayağı senaryoların hızımızı kesmesine göz yummayacağız. Her değerimizi muhafaza ve müdafaa edeceğiz. Damarımıza basanlarla yerin yedi kat dibine inseler de hesaplanacağız."

"Hesap görülecek"

MHP'nin zor durumda olduğu ve oy kaybettiğine yönelik eleştirilere de yanıt veren Bahçeli'nin "14 Mayıs'ta sandıkta hesap görülecektir" ifadelerine yer verdiği açıklaması şöyle:

"14 Mayıs'ta sandıkta hesap görülecektir. Partimizin zor durumda olduğunu söyleyen çapulcular vardır. Ağızlarından salyalar aka aka istifa edip gidenlerden, oyumuzun düştüğünden bahsediyorlar. Algı operasyonlarıyla üstümüze geliyorlar. Türkiye'yi zalimlerin kafesine hapsetmek için ne kadar ar damarı çatlamış siyasetçi varsa Cumhur İttifakı'nın kan kaybettiğini söylüyor. Bu müfteri güruhuna yuh olsun, yazıklar olsun.

Bunların hepsi Amasya'yı görmüştür, ders almıştır. MHP'ye kucak açan onbinlerce vatandaşlarımızın coşkusuna cümle alem şahit olmuştur. Kiralık anket şirketleri Amasya'ya baktınız mı? Amasya'nın şahlanışını izlediniz mi? Henüz yeni başlıyoruz, alayınızı çılgına döndüreceğiz."

"Sayın Erdoğan'ın adaylığı bal gibi, buz gibi, anayasaya uygundur"

"Oyalanmaya hakkımız yoktur. Tarihi akışın gerisinde kalmaya, ezilmeye hiç ama hiç niyetimiz yoktur. Cumhur İttifakı, yeni yüzyılı Türkiye mührünü vurmaya yeminlidir. Zillet ittifakının karın ağrısı da budur. Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı bal gibi, buz gibi, anayasaya uygundur, meşrudur. Yeni sistemle birlikte Cumhurbaşkanlığı makamının statüsü değişmiş, partili, yürütmede tek yetkili hale dönüşmüştür. Bu yeni yönetim sistemi bir Başkanlık Sistemi'dir. Cumhurbaşkanı'nın tekrar aday olamayacağını iddia etmek hukuken geçersizdir. Değişiklik teklifine ilişkin raporda açıkça ifade edildiği gibi, yeni sistemle cumhurbaşkanı için 2 defa seçilme olarak anlaşılmalıdır. Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki sorumluluklarıyla sadece 1 kere seçilmiştir. 14 Mayıs'ta seçileceğine inancımız da tamdır. 14 Mayıs'ta söz ve sıra milletindir. Henüz bir aday bile bulamayan zillet ittifakı 11'inci toplantısında Sayın Erdoğan'ın adaylığına karşı çıkmaları antidemokratik bir hezeyandır.

"MHP'de milletvekili sayısını güçlü bir şekilde artıracaktır"

Sayın Erdoğan 14 Mayıs 2023'te yeniden ve açık ara farkla seçilecektir. MHP de milletvekili sayısını güçlü bir şekilde artıracaktır. Kriz ve kaos peşinde koşmasınlar, sadece 14 Mayıs'ı beklesinler. Sabrımızı zorlamasınlar. Ayranımızı kabartmasınlar. Konuşursak derinden, hiçbirisi kalkamaz yerinden." (Kısa Dalga)

Gündem