Bahçeli'den Filistin çağrısı: Gönüllü Kudüs Bozkurtları göreve hazırdır

Bahçeli'den Filistin çağrısı: Gönüllü Kudüs Bozkurtları göreve hazırdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail ile devam eden çatışmalara dair Filistin'e destek için "Gönüllü Kudüs Bozkurtları göreve hazır" çağrısında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisine yakınlığı ile bilinen Türkgün’e verdiği röportajda İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin mesajlar verdi. Başbakan Netanyahu ve yönetiminin Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gerektiğini belirten Bahçeli, "Gönderilen binlerce dilekçenin peşi bırakılmamalı. Netanyahu tıpkı Sırp General Ratko Mladiç gibi ömür boyu hapse mahkûm edilmeli" dedi.

'Bu hedefin nihai aşaması da Türkiye’dir'

İsrail’in temel amacının Gazze’nin ve Batı Şeria’nın Filistinlilerden arındırılması olduğunu belirten Bahçeli, "Meselenin can alıcı noktası da büyük İsrail devletinin kurulma projesidir. Nil’den Fırat’a kadar sözde vaat edilmiş topraklara hâkimiyet kurmak, İsrail’in inanç bazlı ve tarihi arka planı olan bir hedefidir. Bu hedefin nihai aşaması da Türkiye’dir" diye konuştu.

'Hazırız'

MHP Genel Başkanı, daha önce sosyal medya hesabından kullandığı ‘Gönüllü Kudüs Sevdalıları’ ifadesinin ne anlama geldiğini söylerken de şu ifadeleri kullandı:

"Adına ister Gönüllü Kudüs Sevdalıları densin, isterse de Gönüllü Kudüs Bozkurtları, zulmün karşısındadır, nitekim kahramanlar ihtiyaç hasıl olursa Zeytin Dağı’ndan Kudüs’e bakmasını, Gazze’deki bebekleri cesaretleriyle muhafaza etmesini bileceklerdir. Bu sözlerimden kim ne anlamak istiyorsa onu anlasın. İlk kıblemizin şerefini korumak yeri gelirse görevimizdir. Buna da hazırız."

Ne olmuştu?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalara rehine takasları ile ara verilmişti. Ancak İsrail Başbakanı Netenyahu İsrail'in saldırılara yeniden başladığını açıkladı. Öte yandan İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin'deki hastanelere saldırı düzenlemesi de pek çok yerde protesto ediliyor. (Kısa Dalga)

Gündem