Bahçeli’nin ‘milletin varlığına saldırı’ dediği sözler: Bizden farklı olanlarla sağlıklı bir ilişki kurmalıyız

Bahçeli’nin ‘milletin varlığına saldırı’ dediği sözler: Bizden farklı olanlarla sağlıklı bir ilişki kurmalıyız
MHP lideri Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın 25 Nisan 2023 günü söylediği “Toplumsal düzeyde bizim gibi olmayanlarla, bizden farklı düşünen ve yaşayanlarla sağlıklı bir ilişki kurmak durumundayız.” sözlerini hedef alarak "Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın varmak istediği yer neresiydi?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında yargı krizine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'ni ve başkanı Zühtü Arslan'ı hedef aldı. Bahçeli, Arslan'ın Anayasa Mahkemesi’nin 61’inci kuruluş yıldönümünde söylediği sözleri gündeme getirdi.

Bahçeli şunları kaydetti:

"Hatırlarsanız, Anayasa Mahkemesi’nin 61’inci kuruluş yıldönümünde bizatihi Mahkeme Başkanı’nın yaptığı konuşma millet varlığına ağır bir saldırıydı. Bu şahsın ağzından dökülen çok tehlikeli sözlerin tamir ve tevil imkanı da elbette yoktu. “Toplumsal düzeyde bizim gibi olmayanlarla, bizden farklı düşünen ve yaşayanlarla sağlıklı bir ilişki kurmak durumundayız.” diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı neyi kast etmişti? “Öteki olarak gördüklerimizin ontolojik varlığını kabul etmedikçe bu sağlıklı ilişkiyi kurma imkânı da yoktur.” diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın varmak istediği yer neresiydi? “Kendimize hak gördüğümüzü “öteki”ne de hak görerek, adaleti ve özgürlüğü sadece kendimiz için değil başkaları için de isteyerek, farklılıklarımızla bir arada yaşamanın iklimini hep birlikte oluşturmak zorundayız.” diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın dilinin altında eveleyip gevelediği asıl düşüncesi, asıl maksadı nelerden ibaretti?

"Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır"

Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Mahkeme Başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye’nin yeni yönetim sistemiyle milli birlik ve kardeşliğine cephe almıştır. Geldiğimiz bu aşamada karşımıza iki seçenek çıkmaktadır: Ya Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır. Mahkeme’nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları ile üye yapısının köklü bir reforma tabi tutulması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Bunu da yeni bir anayasaya ile hayata geçirmek hedefimizdir." (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem