Bakan açıkladı: 12’nci sınıf öğrencileri devamsızlıktan kalmayacak

Bakan açıkladı: 12’nci sınıf öğrencileri devamsızlıktan kalmayacak
illi Eğitim Bakanı Mahmut Özer “12’nci sınıf öğrencilerini devamsızlıktan sınıfta bırakmayacağız. Öğrenciler devamsızlığı kafalarından çıkarsınlar” ifadelerini kullandı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 2022 YKS sınavına bu yıl 3 milyon 243 bin başvuru yapıldığı duyuruldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise katıldığı programda YKS sınavına hazırlanan öğrenciler için önemli bir açıklamada bulundu. Özer, “12’nci sınıf öğrencilerini devamsızlıktan sınıfta bırakmayacağız. Öğrenciler devamsızlığı kafalarından çıkarsınlar” dedi.

Sınav kaygısının başarıda önemli bir rol oynadığını belirten Eğitim Koordinasyon Sorumlusu Celalettin Macun ise alınan kararın öğrencilerin sınavlarda veya sınavla ilgili konularda kaygı duygusunu azaltabileceğini söyledi.

Sınav kaygısında ailenin ve çevrenin önemli bir yer tuttuğuna vurgu yapan Beykent Üniversitesi Eğitim Koordinasyon Sorumlusu Celalettin Macun, “Öğrenciler sınavda başarısız olmaları durumunda, hayatları boyunca başarısız olacakları algısına kapılıyor. Aileler ve öğretmenler de sınava aynı korkuyla yaklaşıyor. Bu yüzden çevre de sınav kaygısında önemli bir yer tutuyor” şeklinde konuştu. (DHA)


Gündem