Bakan Akar: Karadeniz Tahıl Anlaşması ile 30 milyon ton tahıl ihtiyaç sahiplerine nakledildi

Bakan Akar: Karadeniz Tahıl Anlaşması ile 30 milyon ton tahıl ihtiyaç sahiplerine nakledildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "22 Temmuz'da yaptığımız "Karadeniz Tahıl Anlaşması" ile 30 milyon ton tahıl ihtiyaç sahiplerine nakledildi. Türkiye, Rusya, Ukrayna savunma bakan yardımcıları ile BM yetkililerinin bugün İstanbul'daki toplantısı başladı. Bu işin inkıtaya uğramaması ve istikrarın devamı için görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

AKP'den Kayseri milletvekili adayı gösterilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mimar ve Mühendisler Grubu'nca düzenlenen etkinliğe katıldı.

Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu küresel çaptaki gıda krizinin çözümü için Türkiye'nin çabalarına vurgu yapan Akar, "Dünyada hem Ukrayna hem Rusya ile konuşabilen tek ülke Türkiye. Bunun da hem bölge hem dünya barışına ne kadar pratik değerler kattığını herkesin görmesi lazım. 22 Temmuz'da yaptığımız Karadeniz Tahıl Anlaşması ile 30 milyon ton tahıl ihtiyaç sahiplerine nakledildi. Türkiye, Rusya, Ukrayna savunma bakan yardımcıları ile BM yetkililerinin bugün İstanbul'daki toplantısı başladı. Bu işin inkıtaya uğramaması ve istikrarın devamı için görüşmelerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem