Bakan Akar: Yaklaşık 42 bin Suriyeli ülkesine döndü

Bakan Akar: Yaklaşık 42 bin Suriyeli ülkesine döndü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yaklaşık 42 bin Suriyelinin gönüllü olarak ülkesine döndüğünü açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler de etkilendi. Ülkelerine dönen Suriyeli sayısı konusunda resmi açıklama geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Antakya AFAD‘da Proje Alanları Koordinasyon Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, depremlerin ardından yaklaşık 42 bin Suriyelinin gönüllü olarak ülkesine döndüğünü bildirdi.

Akar, konuşmasında deprem bölgesindeki çalışmalara dair şu bilgileri verdi:

"Askerimiz büyük bir fedakarlık içinde çalışıyor ve çalışmasını sürdürüyor. 57 taburla çeşitli yerlerden Kıbrıs dahil personelimizin intikalini sağlamak suretiyle deprem bölgelerine sevkini sağladık. 109 mutfağımız deprem bölgesinde, vatandaşımıza 3 öğün yemek sağlamaya çalışıyoruz. Banyo, tuvalet gibi imkanların da her bölgemize seferber edilmesini sağlıyoruz. Ülke çağında hava köprüsü kurmak suretiyle 70 civarında uçakla intikalleri destekledik. Denizde de benzer bir köprü kurmak suretiyle iş makinelerinin gelmesi konusunda gemilerimizden yararlandık. Yaralılarımızın bir an önce sağlık tesislerine ulaştırılması konusunda gerekli sevki sağladık. 70 civarında helikopterimizle de yurt içi ve yurt dışından gelen yardımları depremzedelere ulaştırmak için kullandık, kullanmaya devam ediyoruz.”

Suriye'den herhangi bir göçün söz konusu olmadığını söyleyen Bakan Akar, “Aksine Türkiye'ye gelip, yerleşmiş kendi ülkelerine dönmek isteyenler de 40-42 bin gönüllü ve güvenli olarak döndüler" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem