Bakan Bayraktar: Toprağı kaldırmak için en az 400 bin kamyon gerekli

Bakan Bayraktar: Toprağı kaldırmak için en az 400 bin kamyon gerekli
Erzincan, İliç'te açıklama yapan Bakan Alparslan Bayraktar çöken toprağı kaldırmak için en az 400 bin kamyona ihtiyaç olduğunu söyledi. Bakan, bölgede heyelan tehlikesinin devam ettiğini de açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı altın madeni sahasında açıklamalarda bulundu.

Bayraktar "Bugün elimizde bir imkan olsa ve toprağı bugün kaldırmaya kalksak en az 400 bin kamyona ihtiyacımız var" dedi. Bayraktar "Buradaki şirketin yönetim düzeyi içerisinde bir zaafiyet içerisinde olduğunu görüyoruz" ifadesini kullandı.

Bayraktar özetle şunları söyledi:

"Birinci önceliğimiz 9 işçi kardeşimize ulaşmak ve onları kurtarmak. Heyelan tehlikesi devam ediyor. O yüzden çalışmalar zaman alıyor.

10 milyon metreküplük bir toprak kütlesinden bahsediyoruz. Yani bunu elimizde bir imkan olsa ve bugün kaldırmaya kalksak en az 400 bin kamyona ihtiyacımız var. Böyle bir büyüklükle karşı karşıyayız. Kimlerin sorumluluğu varsa onların yargı önüne çıkmasını temin edeceğiz.

Buradaki şirketin yönetim düzeyi içerisinde bir zaafiyet içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu tesisin izinleri ile alakalı süreçlerde herhangi bir sıkıntı yok. Ama uygulama noktasında ilgili bakanlıklar soruşturmayı yürütüyor. Hiçbir şeyin üstünün örtülmeyeceğini söyleyebiliriz." (Kısa Dalga)

Gündem