Bakan Bozdağ: 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz

Bakan Bozdağ: 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ceza ve Tevkif Evleri (CTE) Ankara Personel Eğitim Merkezi'nde konaklayan depremzedelerle iftar programında bir araya geldi. Bakan Bozdağ, deprem bölgelerinde şu ana kadar 17 bin konutun temelinin atıldığını ifade ederek, 2024 Haziran sonuna kadar yıkılmış bütün konutların yerine müstakil konutların teslim edileceğini söyledi.

18 bin 308 personel alınacak

Bakanlık olarak yakın zamanda personel alım ihalesi açacaklarını duyuran Bozdağ, "Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklere göre dağılımı ve müracaat şartları bakanlığımız tarafından ilan edilecek" dedi. Konuşmalarının ardından Bozdağ, depremzedelerle iftar yaptı.

'Adliyeler deprem öncesine dönecek'

Adliyelerle ilgili alınan tedbirlerden bahseden Bozdağ, şunları söyledi:

"6 Şubat'tan sonra sürelerin durdurulması yönünde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkardık ancak, 6 Mart'tan itibaren bazı adliyelerimiz deprem öncesi döneme dönecekler ve süre uzatımı yapmayacağız. Bunlar; Diyarbakır, Adana, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Nurdağı ve İslahiye hariç merkez ve ilçeleri olmak üzere buralarda uzatmaya gitmeyeceğiz. Diğer illerde de ilçe bazlı değerlendirme yapacağız. Hatay'da mesela merkezini uzatacağız ama ilçelerinin bir kısmı uzayıp bir kısmı devam edecek. Malatya merkez, Kahramanmaraş merkez, Adıyaman merkezde süreleri uzatacağız, ilçeleri özel değerlendireceğiz. 6 Mart'taki hazırlıklarını hakim, savcı ve diğer çalışanlarımızın buna göre yapmasında fayda olduğunu buradan ifade etmek isterim. Avukatlarımızın da hesabını buna göre yapmasında fayda vardır." (ANKA)

Gündem