Bakan Bozdağ: Değişmesi gereken iktidar değil, muhalefettir

Bakan Bozdağ: Değişmesi gereken iktidar değil, muhalefettir
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "14 Mayıs seçim sonuçları bir değişim sürecinin de başlangıç tarihidir. 28 Mayıs'tan sonra pek çok partide tartışma olacak, yönetimlerinde değişim olacaktır. Bu milletin de gördüğü, sandıkta verdiği bir talimattır. "Ya bırakın ya da aranızda bu işi halledin" talimatı vermiştir. Türkiye'de iktidar sorunu değil muhalefet sorunu var. Değişmesi gereken iktidar değil muhalefettir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ seçim bölgesi olan Şanlıurfa'da AK Parti İl binasında seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı 14 Mayıs seçim sonuçlarının bir değişim sürecinin de başlangıç tarihi olduğunu vurgulayan Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Avrupa'nın, Amerika'nın ve terör örgütlerinin stratejileri değil, Anadolu'nun irfanı kazandı ve milletimiz büyük bir basiret ve ferasetiyle olup bitenleri değerlendirdi ve sandığa iradesini yansıttı. Sandıktan çıkan sonuçlara baktığımızda vatandaşımızın çok net bir şekilde mesajlarını verdiğini görüyoruz. Nedir o?

Parlamentodaki çoğunluğu Cumhur İttifakı'na verdi ve yasama çoğunluğu, yasama iktidarı Cumhur İttifakı'nındır demek suretiyle parlamentoya dönük iradesini ortaya koydu. Güçlendirilmiş parlamenter sistem vaatleri ile milletimizin oyalanmaması gerektiğini bu seçim göstermiştir.

İktidarda değil muhalefette değişim ihtiyacını göstermektedir. Milletimiz Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'ın açık ara seçileceğinin işaretini vererek değişimin muhalefette olması gerektiğini ortaya koymuştur. 14 Mayıs seçim sonuçları bir değişim sürecinin de başlangıç tarihidir. 28 Mayıs'tan sonra pek çok partide tartışma olacak, yönetimlerinde değişim olacaktır. Bu milletin de gördüğü, sandıkta verdiği bir talimattır. "Ya bırakın ya da aranızda bu işi halledin" talimatı vermiştir. Türkiye'de iktidar sorunu değil muhalefet sorunu var. Değişmesi gereken iktidar değil muhalefettir." (DHA)

Gündem