Bakan Bozdağ'dan CHP'lilere: Bu ilkelliği reddediyoruz

Bakan Bozdağ'dan CHP'lilere:  Bu ilkelliği reddediyoruz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yalova Belediyesi'yle ilgili yolsuz davasında mahkeme heyetine sert ifadeler kullanan CHP'li vekillere tepki gösterdi. , yargı görevini yapanı ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüstür, yargı görevi yapanları tehdittir, yargı görevi yapanlara saygısızlıktır hakarettir" dedi.

Yalova Belediyesi'ndeki 20 milyon 739 bin 664 liralık zimmet soruşturması çerçevesinde açılan davanın 9'uncu celsesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanıklar arasında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın da yer aldığı davaya, CHP'den 30 milletvekili katıldı.

Salman avukatı Deniz Baykal, bilirkişi raporlarında Salman'ın suçsuz olduğunun belirtildiğini hatırlatarak, ava sürecinin uzayacağını ve mahkeme heyetinin Vefa Salman'ın yargılamasıyla ilgili kararını açıklamasını talep etti. Mahkeme heyeti talebi her iki dosyanın birbiriyle benzerlik taşıdığı, sanıklar hakkında verilecek kararın diğer sanıkları da etkileyeceğinden dolayı reddetti.

CHP'li milletvekilleri salonu terk ederken mahkeme heyetine sert tepkiler gösterdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP'lilere tepki gösterdi.

"İçinde kimi milletvekillerinin de olduğu bazı CHP'liler; yargılama sırasında Yalova'da Ağır Ceza Mahkemesi heyetine saygısızlık ediyorlar, hakaret yapıyorlar, tehdit savuruyorlar, bağırıyorlar, kabalığın alasını gösteriyorlar" diyen Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bu haddini ve kendini bilmez CHP'lileri kınıyorum. Kanun önünde herkes eşittir. Milletvekili veya siyasi bir kişilik olmak, hiç kimseye mahkemeye, hakim ve savcıya saygısızlık, hakaretve tehdit etme hakkı vermez. Taşıdığı unvanı ya da sıfatı istismar etmek marifet değil, olsa olsa haddini ve kendini bilmemezliktir.

Mahkemeler; adaletin tecelli ettiği, hak ve hakikatin tespit edildiği, herkese hakkının ve hakettiğinin verildiği yerlerdir. Mahkemelerde hukuk tanımazlığa asla izin verilmez. Yargılama düzenini bozanın, düzen kuran usul kurallarının uygulanmasından şikayet hakkı yoktur. Türkiye, hukuk devletidir. Hiç kimse hakim ve savcılarımıza emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Hiç kimse hakim ve savcılarımıza hakaret edemez. Hiç kimse, hakim ve savcılarımızı tehdit edemez.

"HADDİNİ BİLMEZLİKTİR"

CHP'lilerin yaptığı; hukuk tanımamazlıktır, haddini bilmemezliktir, yargı görevini yapanı ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüstür, yargı görevi yapanları tehdittir, yargı görevi yapanlara saygısızlıktır hakarettir. Bu ilkelliği reddediyoruz. İşte CHP'nin hukuk devleti anlayışı."

Gündem