Bakan Bozdağ’dan ‘İmralı’ya heyet’ açıklaması: Yalan söylüyorlar, yalan söylüyorlar

Bakan Bozdağ’dan ‘İmralı’ya heyet’ açıklaması: Yalan söylüyorlar, yalan söylüyorlar
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘İmralı’ya heyet’ iddialarıyla ilgili “Yalan söylüyorlar, yalan söylüyorlar. Böyle bir görüşme yok” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim döneminde AKP’nin İmralı’ya Abdullah Öcalan ile görüşmek için heyet gönderdiği iddiasını yalanladı.

İddia ilk olarak gazeteci Amed Dicle tarafından dile getirilmiş, ardından HDP’li Selahattin Demirtaş, “Erdoğan İmralı’ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi ‘terörle’ işbirliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu iki yüzlülüğün takdirini size bırakıyorum” demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bir yargı mensubunun adını değiştirerek Öcalan’la görüştüğünü söylemişti.

Ensarioğlu doğruladı

AKP’nin Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da iktidarın Öcalan’la sürekli görüştüğünü belirterek, şunları söylemişti:

“Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir.”

Bozdağ yalanladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu iddiaları “Yalan söylüyorlar” sözleriyle karşıladı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye konuşan Bozdağ, “Yalan söylüyorlar, yalan söylüyorlar. Yani gidecek, bir yargı mensubu böyle bir görüşme yapacak. Bundan Adalet Bakanı’nın, devletin, ilgililerin bilgisi olmayacak. Böyle bir görüşme yok” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem