Bakan Çavuşoğlu: 19 ülkeden daha ekipler gelecek

Bakan Çavuşoğlu: 19 ülkeden daha ekipler gelecek
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 19 ülkeden daha ekiplerin Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bakanlıkta bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu ve Ertuğruloğlu, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, destekleri için KKTC'ye teşekkür ederek, "Tarihimizin en büyük felaketini yaşıyoruz. Bu felaket karşısında KKTC bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı" dedi.

Tüm dünyadan güçlü bir dayanışma gördüklarını söyleyen Çavuşoğlu, "95 ülke ve 16 uluslararası kuruluştan yardım teklifi aldık. 56 ülkeden 6 bin 479 personel sahada. 19 ülkeden daha ekipler 24 saat içinde ülkemizde olacaklar" dedi.

Büyükelçi enkaz altında

Ayrıca, deprem bölgelerine 11 büyükelçi görevlendirdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, "Zaten bölgemizde 17 personelimiz vardı, 14 personel daha gönderdik. Maalesef Hatay temsilcimiz büyükelçimiz Devrim Öztürk ve görev yapan bir personelimiz halen enkaz altındalar. Henüz büyükelçimizden bir haber alamadık" dedi.

Çavuşoğlu, Avrupa'dan birçok bakanın gelmek istediğini, gelecek hafta bunu planlayacaklarını belirtti.

30 bin kişi tahliye edildi

Bakan Çavuşoğlu, deprem bölgelerinden dün akşamdan sabaha kadar yaklaşık 30 bin kişinin tahliye edildiği bilgisini aktardı.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Adıyaman'da enkaz altında kalan KKTC spor kafilesine ilişkin, "Adıyaman'da spor kafilemiz kaldıkları otelin yıkıntısı altında mahsur kaldılar, onlara yetişebilme mücadelesi veriliyor. Şu ana kadar 3'üne ulaşıldı. O otelin çöküntüsünün altında 80 kişinin bulunduğu bilgisini verdi büyükelçimiz. 38 kişiye ilaveten başkaları da yıkıntıların arasında kalmış durumda" dedi. (DHA)

Gündem