Bakan Fidan, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Haniyye ile rehinelerin durumunu görüştü

Bakan Fidan, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Haniyye ile rehinelerin durumunu görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye ile sivillerin serbest bırakılmasına ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün (16 Ekim) Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye ile Filistin'deki son gelişmeleri ve sivillerin serbest bırakılması imkanlarını ele alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi" ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail’e ‘Aksa Tufanı‘ adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail’in resmi savaş ilan ederek Gazze’ye yoğun bombardıman başlatmasını tetikleyen Hamas’ın bu saldırısında çok sayıda İsrailli rehin alınmıştı.

Diken'in yer verdiği bilgilere göre; İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne götürüldüğü tespit edilen rehinelerin sayısının 199’a, öldürülen askerlerin sayısınınsa 291’e çıktığını duyurmuştu. (DHA)

Gündem