Bakan Hulusi Akar’dan "çözüm süreci” açıklaması

Bakan Hulusi Akar’dan "çözüm süreci” açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “2013-2015’te çözüm süreci oluşturuldu ve bu onları şımarttı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asaleti ve nezaketi, onlara verdiği imkanlar ve fırsatlar istismar edildi. Bir daha onu yaşamak istemiyoruz. Çünkü o bize çok ciddi zaman kaybettirdi" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Ticaret Odası’nın Nisan ayı meclis toplantısına katılarak iş insanları ile buluştu. Burada bir konuşma yapan Bakan Akar, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından sabahın erken saatlerinde harekete geçtiklerini söyleyerek, “Devlet oraya koştu gitti. TSK gitti, gitmedi diyorlar. Böyle bir şey gerçek değil" dedi.

"Mehmetçik, Irak'ın kuzeyinde, saklandığı barınakları, sığınakları, korunakları, sözde karargahları teröristlerin başına yıkmaya, teröristleri kazdıkları çukurlara gömmeye devam ediyor" diyen Akar şöyle devam etti:

"Bunlarda büyük bir kaçış ve çöküş var. Bu zaten bunların elebaşlarının konuşmasından anlaşılıyor. 'Öldük, bittik. Barış yapalım. Anlaşma yapalım. Silah bırakalım' gibi. Hayır, en son terörist etkisiz hale getiriline kadar mücadele devam edecek. 40 yıldan beri bu milletin başına musallat olan bu beladan kurtulacağız.

2013-2015’te çözüm süreci oluşturuldu ve bu onları şımarttı. Sanki bir zafiyetmiş gibi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asaleti ve nezaketi, onlara verdiği imkanlar ve fırsatlar istismar edildi. Bir daha onu yaşamak istemiyoruz. Çünkü o bize çok ciddi zaman kaybettirdi.

Bizim ister Irak’ın kuzeyinde olsun, ister Suriye’nin kuzeyinde olsun Moskova’da Suriye savunma bakanına bunu açık ve net bir şekilde ortaya koyduk, bizim tek hedefimiz teröristler."

Gündem