Bakan Işıkhan açıkladı: Sel bölgesinde prim ödemesi 1 yıla kadar ertelenebilecek

Bakan Işıkhan açıkladı: Sel bölgesinde prim ödemesi 1 yıla kadar ertelenebilecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ''Batı Karadeniz bölgesinde faaliyet gösteren ve selden etkilenen işverenlerimiz ile sigortalılarımızın bağlı oldukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne talepte bulunmaları halinde prim ödemelerini 1 yıla kadar erteliyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Batı Karadeniz'de selden etkilenen iş yerlerinin prim ödemesini bir yıl erteleyebileceğini duyurdu.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Batı Karadeniz bölgesinde faaliyet gösteren ve selden etkilenen işverenlerimiz ile sigortalılarımızın bağlı oldukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne talepte bulunmaları halinde prim ödemelerini 1 yıla kadar erteliyoruz” dedi.

Ayrıca, bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, selden etkilenen işverenler ve sigortalıların sel felaketi öncesi süresi dolmuş borçları ve sel felaketini takip eden 3. ayın sonuna kadar tahakkuk edecek borçları ile SGK'ye vermeleri gereken her türlü bilgi, belge ve yapılması gereken başvuruları da afetin yaşandığı tarihten itibaren bir yıla kadar ertelenebilecek. (Kısa Dalga)

Gündem