Bakan Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemenin takvimini açıkladı

Bakan Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemenin takvimini açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacağı açıklanan bir defaya mahsus 5 bin liralık ödemeyle ilgili önergenin yarın TBMM'ye sunulacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısı sonrası açıklanan emeklilere 5 bin liralık ödemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

TRT Haber'de soruları yanıtlayan Işıkhan; teknik çalışmaları tamamlandıklarını söyleyerek şunları ifade etti:

"Yarın sabah Meclis'e sunacağız. AK Parti Grup Başkanvekilimiz bu konudaki gerekli prosedürü sürdürecek. Meclis süreci ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için daha yararlı olacaktır. Kasım ayının 15'ine yakın bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler."

Işıkhan, kıdem tazminatında sistem değişikliği olduğu iddialarına ise şu yanıtı verdi:

Bakanlık olarak böyle bir çalışmamız yok. İşçilerimiz, işverenlerimiz, sendikalarımız rahat olsunlar. Orta Vadeli Program'da da aslında ifade ettiğimiz bir cümle yer almamakta. Şu an bir çalışmamız yok. Bakanlığımızın ilerleyen zaman içerisinde de bir çalışması söz konusu değil.

Işıkhan, Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayılarının 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmalar hakkındaki soruya "Bu konuda talimatlarımızı aldık, çalışmalarımıza başladık.

Işıkhan, ev kadınlarına yönelik çalışmaları hakkında ise şu sözleri sarf etti:

Bu da Cumhurbaşkanımızın mayıs ayındaki seçim dönemimizde önemli müjdeleri arasındaydı. İnşallah 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek.

Gündem