Bakan Kirişçi açıkladı: Türkiye, Venezuela'da buğday üretecek

Bakan Kirişçi açıkladı: Türkiye, Venezuela'da buğday üretecek
Türkiye'de buğday üretiminin ciddi şekilde azaldığı bir dönemde, Venezuela’da buğday üretimi için anlaşma yapıldığı açıklandı.

Türkiye'de buğday üretimi ciddi şekilde azalırken, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi Venezuela’da buğday üretimine başlayacaklarını söyledi. Dicle Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen Tarımsal Perspektif Çalıştayı’nın kapanış programına katılan Kirişçi, Venezuela’da buğday üretimi için anlaşma yapıldığını anlattı.

MADURO ‘BİZİM ÜLKEMİZDE ÜRETİN’ DEMİŞ

Buna göre, söz konusu anlaşma Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun geçtiğimiz haftaki Ankara ziyaretinde gündeme geldi. Kirişçi, “Venezuela Tarım Bakanı ve ardından Nicolas Maduro’nun kendisi de ‘bizim ülkemizde üretim yapın’ diye teklifte bulundu. ‘100 kilo buğday üretin 70’ini alın kendiniz dışarıda değerlendirin, 30'unu bize bırakın yeter’ dedi” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinden Özgür Cebe'nin aktardığına göre, Kirişçi konuşmasında Türkiye’deki sığınmacı sayısının 5 milyon kişiyi bulduğunu anımsatarak, “Bu sığınanları da dikkate alarak ve refah seviyemiz yükseldikçe soframızdaki çeşitliliğin de arttığını hesaplara katarak bu toprağa çok ihtiyacımız var. Mera alanlarına çok ihtiyacımız var” dedi.

HABERİN TAMAMI

Gündem