Bakan Kirişci'den çiftçi açıklaması: 54'ün üzerindeki insanlardan inovatif bir şey çıkmaz

Bakan Kirişci'den çiftçi açıklaması: 54'ün üzerindeki insanlardan inovatif bir şey çıkmaz
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Hiçbir iş yapamadık bari çiftçi olayım" demek tarıma haksızlıktır. Zorda kalınca yapılacak bir iş değildir” dedi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde "Tarım Orman ve Gençlik Konseyi Tanıtım Toplantısı'na katıldı, genç çiftçilerle bir araya geldi.

Kirişçi, "Gençlik önemli, nüfus önemli, nüfusun dinamizmi önemli. Nüfusunun dinamizmini sağlayacak olan da doğurganlıktır. Çocuk sayısıyla alakalı" dedi. Bakan Kirişci gençliğin sektördeki önemini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün tarım sektöründe, ormancılıkta bulunanların yaş ortalaması 54'ün altında değil. 54'ün üzerindeki insanlardan, buradan inovatif bir şey çıkmaz. Bunlar belki söylenenleri yapmakta bile güçlük çeker, çok doğaldır. Ama genç olmanın, o körpe simalara sahip olmak, o dinamizmin bizim sektörümüze, tarıma, ormana katacağı çok şey vardır.

Çiftçilikle ilgili algı değişecek

Çiftçilikle ilgili algı değişecek. Bir camiayı o camianın mensupları bir yere taşır. "Hiçbir iş yapamadık bari çiftçi olayım" demek tarıma haksızlıktır. Zorda kalınca yapılacak bir iş değildir. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Güçlü ekonominin temelinde tarımda da güçlü olmak yatıyor. Tarım ürünleri ihracatı da 30 milyar doları bulmuş oldu. Allah izin verirse gelecek yıl." (DHA)

Gündem