Bakan Koca duyurdu: 'Antakya'da 14 hasta ölüme terk edildi' haberleri sonrası soruşturma

Bakan Koca duyurdu: 'Antakya'da 14 hasta ölüme terk edildi' haberleri sonrası soruşturma
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da özel hastanenin yoğun bakım servisindeki hastaların ölüme terk edildiği iddialarına soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekibi, Antakya'da çökmek üzere olan Özel Defne Hastanesi'nde terk edilen 14 hastadan 5'ini sağ kurtarıp müdahale etmişti.

Aynı hastanede yaşam destek ünitesine bağlıyken deprem dolayısıyla kesilen elektrikler sebebiyle 1'i bebek 10 hastanın hayatını kaybettiği tespit edilmişti.

Soruşturma başlatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samandağ ilçesindeki sahra hastanesinde incelemelerde bulundu.

Koca, özel hastaneye dair haberlere ilişkin şunları söyledi: "Depremin sağlık camiamıza yaşattığı üzüntüler, bir kat daha artırmıştır. Bu ve benzeri iddialarla ilgili gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz.”

Salgın riski var mı?

Bakan, kentteki şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu vurguladı.

Salgın riskine karşı aldıkları tedbirleri sürdürdüklerini dile getiren Koca, şunları söyledi: “On binlerce insan içinde sayısı onla, yirmiyle ifade edilen ishal gibi bazı vakalar özel anlam ifade etmeyen, deprem bölgesi dışında da görülen enfeksiyon tablosundan farkı olmayan durumlardır."

İstanbul'daki hastanelerin durumu

İstanbul’daki iki üniversite hastanesiyle ilgili gelişmelerden bahseden Bakan Koca şöyle konuştu: “İstanbul’da binaları sorunlu iki üniversite hastanemiz için adım atıyoruz. İstanbul Tıp Fakültesi’nin, yaygın adıyla Çapa’nın mevcut yerleşkesindeki inşaatlar hızla bitirilecek. Çapa’nın Hasdal Kampüsü inşaatı hızlandırılıp faaliyete geçirilecek.

Çapa hastanesi Beylikdüzü ve Eyüp'e

Beylikdüzü Devlet Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesi, kendi hizmet binalarına kavuşana kadar Çapa Tıp Fakültesi’nin kullanımına açılacaktır. Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin ise hemen bitişiğinde olan Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kullanımına açılacaktır. Cerrahpaşa’ya bağlı Haseki Kardiyoloji Enstitüsü, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet imkanı bulacak.” (DHA)

Gündem