Bakan Kurum, 84 binanın ağır hasarlı olduğunu açıkladı, "Eşya almak için evlere girmeyin" dedi

Bakan Kurum, 84 binanın ağır hasarlı olduğunu açıkladı, "Eşya almak için evlere girmeyin" dedi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Deprem bölgesinde 3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölüm, 684 bin bina incelenmiştir. 84 bin 726 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu. Kurum, deprem bölgesinde 3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölümün ve 684 bin binanın incelendiğini kaydederek, "84 bin 726 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir" dedi.

Bakan Kurum, açıklamasında şunları kaydetti:

"Taşınma süreçlerini de koordinasyon merkezlerinden yöneteceğiz. Ağır hasarlı binalardan, hasarlı binalardan eşya kesinlikle alınmamasını bir kez daha rica ediyorum. Eşya alınma sürecinin valiliklerimizin koordinasyonunda yürütülmesi önemlidir.

Ağır hasarlı binadan 'eşya alınabilir mi alınamaz mı' sorusunun tespitini valiliğimiz, bilim insanlarımızla birlikte yapacak ve 'eşya alınabilir' kararına müteakip eşya taşıma sürecine izin verilecektir. Aksi taktirde ağır hasarlı binalardan eşya alınmamasını bir kez daha ifade ediyorum.

Valilerimiz taşınma süreciyle ilgili bilgilendirme yapacaklar. Orta hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlarımızı da açıkta bırakmayacağız. 10 ilimizde şehirlerimizin büyük dönüşüm işini başlatmış oluyoruz.." (DHA)

Gündem