Bakan Kurum: Yarın 11 ilde 17 bin 902 konutun temelini atacağız

Bakan Kurum: Yarın 11 ilde 17 bin 902 konutun temelini atacağız
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen 11 ilde 46 bin 327 konutun sözleşmesini yaptıklarını, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımı ile bunlardan 17 bin 902'sinin temelinin atılacağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremde büyük yıkımın yaşandığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesine geldi.

Burada afet konutlarının yapıldığı TOKİ şantiyesinde incelemede bulunan Bakan Kurum, "Depremden sadece 46 gün sonra bir taraftan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderirken, diğer taraftan geçici barınma alanlarının inşasını yürütüyoruz. Diğer taraftan kalıcı konutların yapımı için bilim insanlarımız ve vatandaşlarımızla, depremin ilk anından el ele, gönül gönüle duruşu sergilemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımız bize dua ediyor, teşekkür ediyor" diyen Bakan Kurum, depremden etkilenen 11 ilde eş zamanlı olarak temel atacakları toplamda 46 bin 300 konutun sözleşmesini yaptıklarını aktardı.

Kurum, "Gaziantep'te yeni yerleşim yerlerine ilişkin çalışmaları, ilerlemeleri sahada görmek adına hep birlikte vatandaşımız ile istişareler yapmak için Nurdağı'na geldik. Burada ilk temellerini atacağımız yeni yerleşim yerlerini istişare içerisinde görüşmeler yapmak suretiyle kararlarımızı veriyoruz. İnşallah yarın itibarıyla Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile milletimize söz verdiğimiz afet konutlarına ilişkin depremden etkilenen 11 ilde eş zamanlı olarak temellerimizi atacağımız ve toplamda 46 bin 327 konutun sözleşmesini yaptık. Sahada bu konutlara fiilen başlamış olduk" dedi.

Bakan Kurum, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımı ile 11 ilde 17 bin 902 konutun temelinin atılacağını söyledi. Kurum "Söz verdiğimiz gibi 2-3 ay içerisinde 11 ilimizde toplam 319 bin konutumuzun yapımını başlatacağız. Ardından etap etap şu an itibarıyla 650 bin konutun yapımını hem merkezlerimizde hem de köylerimizde eş zamanlı olarak yürütüyor olacağız" dedi. (DHA)

Gündem