Bakan Kurum: Yenilenen Saraçoğlu Mahallesi nisanda açılacak

Bakan Kurum: Yenilenen Saraçoğlu Mahallesi nisanda açılacak
Bakan Kurum, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin restorasyon sürecini dava ettiği Saraçoğlu Mahallesi'nin "cazibe merkezi" olacağını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı davalar sürmesine rağmen restorasyonu devam eden Türkiye'nin ilk toplu konut projesi Saraçoğlu Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrası açıklama yapan Kurum, "Ankaralılar için bir hayaldi; o hayali gerçekleştiriyoruz. Nisan ayında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Türkiye Yüzyılı'nda, Ankara'mıza Saraçoğlu Mahallesi'ni kazandırmış olacağız" dedi.

"Ankara'nın cazibe merkezi olacak"

Bakan Kurum, "İlk toplu konut projesi olarak yapılmış 44 tane tescilli binanın olduğu, içinde tescilli ağaçların olduğu, buradaki iklimin, buradaki ekolojik koridorun, Ankara'nın diğer bölgelerine göre farklılık arz ettiği bir yaşamın olduğu projeyi tasarladık. Burada tüm tescilli eserleri koruduk. Bir tane ağacımıza zarar vermedik. Yeni ağaçlar ekledik. İçine 2 bin metrekarelik bir gölet tasarlandı. Projemiz bitme aşamasına geldi. İçinde ticari ünitelerin olduğu, ofislerin olduğu, konutlarıyla ve yaşam alanıyla Ankara'nın bir cazibe merkezi olacak" ifadelerini kullandı.

Gündem