Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: Tabii ki iptal etmedik

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması: Tabii ki iptal etmedik
Çevre Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'a ilişkin imar iptalini, "Yapılan, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği!" diye izah etti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin 1, 2 ve 3. etabına ait planların yargıya taşınması üzerine ortaya çıkan imar iptal kararına dair açıklama yaptı.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul Projesi'ni tabi ki iptal etmedik. İmar planları yürürlükte. Gurur projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Yapılan, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kanal İstanbul projesinin 1, 2 ve 3. etabına ait olarak hazırlanan planlardaki mülk sahiplerine, projenin içinde bulunan arazilerinin yerine değersiz araziler verilmişti. Tapu sahipleri emsal olarak verilen yerlerin parseli yönünden hukuka aykırı olduğunu, uygulama sonrası çok uzaktan yer verildiğini ileri sürerek konuyu İstanbul 14. İdare Mahkemesi’ne taşımıştı.
Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in bu sabah yayımlanan haberine göre; mahkeme davacılara gönderdiği karar yazısında Kanal İstanbul projesinin imar planlarının 26 Temmuz 2022’de iptal edildiği bilgisini paylaştı.

DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMİŞTİ

Kanal İstanbul projesinde geçtiğimiz ay da değişikliğe gidilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası) Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği”ne plan notu ekledi.

Askıya çıkan plan notu düzenlemesinin açıklama raporunda yer alan bilgilere göre Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 1. Etabına ilişkin imar planlarına açılan davada mahkeme, Arnavutköy Boyalık Mahallesi 125 ada 210 ve 218 parsellere verilen “belediye hizmet alanı” fonksiyonunda detayın belirlenmemesi nedeniyle planın bu kısmının yürütmesini durdurdu. Söz konusu parsellerin büyüklüğü yaklaşık 110 bin metrekare ve tapuda “tarla” olarak gözüküyor. (Kısa Dalga)

Gündem