Bakan Muş'tan Kılıçdaroğlu'na vergi yanıtı: 'Hemen akabinde talimat verdik'

Bakan Muş'tan Kılıçdaroğlu'na vergi yanıtı: 'Hemen akabinde talimat verdik'
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kılıçdaroğlu'nun acil durum ekipmanları ve yardım malzemelerinin gümrük vergisinden muaf olması gerektiğine yönelik attığı Tweet'ini yanıtlayarak "Yardım malzemeleri ve bu ekipmanlar gümrük vergisinden muaftır" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından acil durum ekipmanları ve yardım malzemelerinin gümrük vergisinden muaf olması gerektiğine dair bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu paylaşımında "Deprem bölgesinde kullanılacak ekipman ve iş makinası gibi kritik araç ve cihazların gümrük vergilerini ve bekleme sürelerini hemen kaldırın, yurda girişlerini ivedilikle sağlayın. Ayrıca ülkemizdeki karavanları hızla bölgeye sevk edin, üreticileriyle de görüşün. Kara kıştayız" ifadelerine yer verdi.

Bakan Muş'tan Kılıçdaroğlu'na yanıt

Ticaret Bakanı Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

Muş, paylaşımında "Depremin hemen akabinde acil durum ekipmanlarının yurda giriş işlemlerinin kolaylaştırılması talimatını verdik. Yardım malzemeleri ve bu ekipmanlar gümrük vergisinden muaftır. Bu konuda Gümrüklerde bürokratik engel yoktur. Uygulama, tarafımızca yakinen takip edilmektedir" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem